GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 09:51
Autor: Siniša Malus

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Bitcoinov tjedni stohastički oscilator pojavio se s pretjerano prodane razine ili ispod 20, što ukazuje na mogućnost kratkoročnog "rasta olakšanja", kaže Katie Stockton, osnivačici i upravljačkoj partnerici Fairlead Strategiesa, piše Coindesk. Iskusni trgovci koriste oscilator zajedno s ostalim pokazateljima za mjerenje pretjerane i prekupane situacije koja djeluje kao okidač za duge i kratke unose u trgovinu. Očitavanje ispod 20 podrazumijeva pretjerane prodajne signale, dok brojka iznad 80 ukazuje na pretjerano optimistično tržište.

U slučaju bitcoina, pozitivni preokret popraćen je signalom za kupnju na dnevnom i tjednom grafikonu DeMark Indicators, kao što je Stockton primijetila u tjednoj bilješci. Prema Investopediji, DeMark pokazatelji uspoređuju najnovije maksimalne i minimalne cijene s ekvivalentnom cijenom iz prethodnog razdoblja za mjerenje potražnje za osnovnom imovinom.

Stoga se čini da je bitcoin spreman za značajniji rast olakšanja - skok cijene zbog iscrpljenosti prodavatelja. Kriptovaluta se trenutno trguje na 2,5-tjednim maksimumima iznad 40.000 USD, što predstavlja dobitak od 8% u posljednja 24 sata.

Prema Stockton, početni otpor za bitcoin iznosi blizu 47.000 američkih dolara, što bi, ako bi se nadmašilo, otvorilo vrata za daljnji dobitak.

Međutim, Pankaj Balani, izvršni direktor Delta Exchangea, očekuje da će novi prodavatelji uskočiti na razinama iznad 45.000 američkih dolara.

Ether, izvorni token ethereumovog blockchaina, također bi mogao imati koristi od promjene u pokazateljima grafikona cijena.

"Pojavile su se dnevna i tjedna stohastika, podržavajući kratkoročni rast i testiranje početnog otpora blizu 3.000 dolara", rekla je Stockton.

Druga najveća kriptovaluta suočila se s više oscilacija u rasponu od 2.800 do 3.000 dolara od kraja svibnja.

Tagovi: bitcoin, ether, kriptovalute, DeMark Indicators, Fairlead Strategies, Katie Stockton
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE