GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TE Stanari dobila dozvolu za probni rad

TE Stanari dobila dozvolu za probni rad
PROBNI RAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2016 / 20:51
Autor: SEEbiz / Fena
BANJA LUKA - Prva privatna termoelektrana u BiH TE Stanari od danas ima dozvolu za probni rad.

Energy Financing Team (EFT) iz Londona je vlasnik TE Stanari, instalisane snage 300 MW, a izvođač radova je „Dongfang Electric Corporation" iz Kine.

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić je, nakon što uručila dozvolu za probni rad i privremenu upotrebu, rekla da se time potvrđuje da su svi radovi izvedeni u skladu s planskom, projektnom i tehničkom dokumentacijom i da su ispoštovane sve mjere zaštite životne sredine u skladu sa direktivama EU.

Najavila je da će po isteku privremene, ukoliko ne bude nedostataka, biti izdata i trajna dozvola za rad TE Stanari. U projekat ponovnog pokretanja Rudnika lignita u Stanarima i izgradnje moderne termoelektrane, EFT je uložio oko 560 miliona eura.

Golić je precizirala da je kompanija EFT od 2005. godine, od kada posluje u RS-u, na račun javnih prihoda budžeta RS-a i Općine Stanari uplatila više od 100 miliona KM, a kvartalno će na ime koncesionih nadokanada izdvajati 1,5 miliona KM. Kada je riječ o zaštiti životne sredine, resorna ministrica tvrdi da je u TE Stanari primijenjena tehnologija „koja je jedinstvena u širem okruženju i koja garantuje da će uticaji na životnu sredinu biti minimalni, a emisije zagađujućih gasova u graničnim vrijednostima propisanim EU direktivama".

Predsjednik EFT grupe Vuk Hamović je ponovio da će TE Stanari od iduće sedmice raditi u punom kapacitetu, ali da će do izdavanja konačne upotrebne dozvole uslijediti svakodnevna testiranja.

Foto: Klix.ba

Tagovi: TE Stanari, Energy Financing Team, Srebrenka Golić, Vuk Hamović
PROČITAJ I OVO
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
BIZARNO
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
VRANJE - Turizam i ugostiteljstvo su najviše stradali tokom pandemije koronavirusa, ali nije sve tako sivo. Turisti iz Severne Makedonije su ovih dana dobili posebnu priliku da obiđu Vranje, a poseta Lidlu je posebno istaknuta kao vrhunac aranžmana.
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
QR KOD
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
ZAGREB - Hrvatski turistički sektor u globalu je već lani pokazao veliku ozbiljnost oko sigurnosti gostiju. Svi pružatelji smještaja, ali i restorateri, prijevoznici i ostali, nastojali su zaštititi goste pa su razrađivani protokoli na koji način dezinficirati, ulagalo se u beskontaktne usluge, dostave i niz drugih rješenja kako bi se izbjeglo da neka destinacija ili objekt postanu žarište pandemije.
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE