GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tasovac: Od roka važniji završetak rekonstrukcije MSU

Tasovac: Od roka važniji završetak rekonstrukcije MSU
MSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2015 / 13:44
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je od svakog roka važnije da se rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti obavi po zakonu i da novac poreskih obveznika ne zavši ni u čijem džepu, istakavšu da "prihvata komandnu odgovornost" što su izigrani i on i Ministarstvo.
"Bio sam u potpunosti svestan da sam postavljanjem sata založio svoj i autoritet Ministarstva, ali bih u očima javnosti bio mnogo odgovorniji da je Muzej otvoren na kriminalni način i zbog toga sam sprečio otvaranje po cenu da rekonstrukcija bude zavšena nekoliko meseci kasnije", rekao je ministar u danu kada je zdanje na Ušću trebalo da bude otvoreno.

On je podsetio da ni on ni Ministarsvo nisu bili zaduženi, niti su učestvovali u procesu javne nabavke.

Tasovac je podsetio da su Vlada Srbije i Ministarstvo obezbedili sredstva za rekonstrukciju MSU-a i u potpunosti je prepustili tadašnjem direktoru Jovanu Despotoviću i tenderskoj komisiji, što i jeste bio njihov posao.

"Prihvatam komandnu odgovornosti što su nas izigrali", rekao je on i izvinio se javnosti za tuđe nezakonito poslovanje.

Tasovac je dodao da će građani, iako će morati da sačekaju još par meseci da vide novu stalnu postavku MSU, svakako je videti i napomenuo da je jedino bitno da se to kulturno blago učini dostupnim javnosti u što kraćem roku.

"Velika je šteta što niko nije imao hrabrosti da u proteklih 12 godina, koliko je zatvoren Narodni muzej ili osam, koliko je zatvoren MSU, stavi satove, jer bi se onda zapravo videlo koliko nam ti satovi otkucavaju, ne samo po ovom pitanju, već i onih koji nas se tiču kao društva", ocenio je on.

Tasovac je istakao da ne postoji osoba koja više od njega čeka trenutak da vidi najznačajniju kolekciju 20. veka sa prostora bivše Jugoslavije, koja se čuva u MSU.

Tagovi: Ivan Tasovac, MSU, Muzej savremene umetnosti
PROČITAJ I OVO
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
TURIZAM
Vraća li se Barcelona masovnom turizmu?
BARCELONA - Barcelona je pretrpjela velike gubitke zbog izostanka turista tijekom pandemije. Lokalna politika ulaže mnogo napora da se brojke vrate na pretpandemijsku razinu. Kritičare masovnog turizma nitko ne sluša.
Dan D za tržište kriptovaluta
ETF-ovi
Dan D za tržište kriptovaluta
ZAGREB - Dugo očekivani ETF ProShares ponudit će izloženost bitcoin terminskim ugovorima.
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Skok indeksa zahvaljujući tehnološkom sektoru
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, a najviše, kao i jučer na Wall Streetu, u tehnološkom sektoru, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta znatno pala.
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 porastao, Dow Jones pao
NEW YORK – Na Wall Streetu je u ponedjeljak Dow Jones indeks blago pao, dok je S&P 500 porastao, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija.
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u ponedjeljak su u odnosu na petak pali, a promet je povećan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE