GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska NG preuzela novi broj u Koreji

Tankerska NG preuzela novi broj u Koreji
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2015 / 12:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predstavnici Tankerske Next Generation (TNG) i Tankerske Plovidbe preuzeli su u petak u južnokorejskom Sacheonu, iz SPP Shipbuliding brodogradilišta svoju treću ovogodišnju novogradnju - brod MT Dalmacija, a istovremeno je održana i svečanost 'krštenja' broda MT Pag, čija se isporuka očekuje u slijedećim tjednima.
Kako su izvijestili iz Tankerske, MT Dalmacija će na svoje prvo putovanje krenuti kroz nekoliko dana, a zaplovit će u prethodno zaključenom trogodišnjem aranžmanu s istaknutim unajmiteljem.

Kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.

MT Dalmacija je MR eko dizajn product tanker dužine 183 metra, širine 32 metra, dok ukupna nosivost tankera iznosi 49.990 dwt (nosivost u tonama, eng. deadweight ton - dwt).

Za novi brod Pag, Tankerska Next Genartion je početkom ovog mjeseca izvijestila kako mu je već osigurala jednogodišnju zaposlenost, a isporuka tog broda očekuje se tijekom prosinca.

Tankerska Next Generation će tako dočekati 2016. godinu s potpunom zaposlenošću svoje flote, koja će tada brojati šest modernih product tankera ukupne nosivosti 300.000 dwt, ističu iz zadarske kompanije.

Po isporuci posljednjeg tankera prosječna starost TNG flote bit će manja od dvije godine i kao takva biti jedna od najnižih u sektoru. Ta će flota product tankera svjetskim morima ploviti pod hrvatskom zastavom, a zapošljavat će gotovo 300 pomoraca, uključujući sve smjene na moru i kopnu, navodi se u priopćenju.

"Na ovaj način, najmlađa hrvatska brodarska kompanija je u manje od 16 mjeseci od svog osnivanja ostvarila zacrtani plan ulaganja i razvoja flote u 2015. godini te će se s ove posljednje dvije isporuke ukupna kapitalna ulaganja TNG-a u razvoj flote približiti iznosu od 900 milijuna kuna", ističu iz Tankerske Next Genaration.

Tagovi: Tankerska Nest Generation, Tankerska plovidba, brodari
PROČITAJ I OVO
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BEZ SLAVLJA
Otkazana većina najvažnijih europskih božićnih sajmova
BERLIN - Svijet je ove godine sve podredio borbi protiv koronavirusa. Zemlje pokušavaju zaustaviti pandemiju raznim mjerama koje ometaju život i slobode ljudi. Virus još ne pokazuje znakove smirivanja, stoga se zemlje i gradovi već pripremaju za drugačiju sezonu praznika u prosincu.
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Snažan rast tjednog prometa, HT u fokusu
ZAGREB - Vrhunac sezone objava devetomjesečnih poslovnih rezultata vratio je živost na Zagrebačku burzu.
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE