GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerkomerc: Marina Zadar je naša

Tankerkomerc: Marina Zadar je naša
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2014 / 17:17
Autor: SEEbiz
ZADAR - Tankerkomerc je izgradio iz vlastitih sredstava kompleks Marine Zadar uz sve potrebne dozvole i ta će marina ostati u njegovom posjedu, ustvrdili su danas iz te zadarske tvrtke reagirajući na nedavnu objavu o pristiglim ponudama za dodjelu koncesije za tu marinu.
Pritom iz Tankerkomerca ističu kako je Upravni sud u Splitu 30. rujna donio rješenje kojim je natječaj za koncesiju za Marinu Zadar stavljen van snage.

Početkom tjedna, 6. listopada, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo je kako je na javni poziv za ponude za dodjelu koncesije za Marinu Zadar, pristiglo pet ponuda - Tankerkomerc Zadar, Marina Signum Zadar i Olive Island Sutomišćica, ACI Opatija, Belle Adria i konzorcij "Porto Jadera 1177" i Zajednica ponuditelja Dogus grupe.

Reagirajući na tu objavu "zbog potpunog i objektivnog informiranja javnosti", iz Tankerkomerca navode kronologiju događanja vezanu uz taj slučaj, napominjući da oni nisu dostavili natječajnu dokumentaciju već korespondenciju s nadležnim institucijama.

Navode da je Tankerkomerc izgradio iz vlastitih sredstava kompleks marine Zadar uz sve lokacijske, građevne i uporabne dozvole izdane od nadležnih tijela RH te da današnja vrijednost uloženog u izgradnju i opremanje Marine Zadar iznosi 40 milijuna eura.

Od 1982. društvo Tankerkomerc konzumira Ugovor o korištenju pomorskog dobra koji je vremenski neograničen, a sve nekretnine unutar Marine Zadar plaćene su u procesu privatizacije od strane dioničara Tankerkomerca.

Tankerkomerc je 1996. nadležnom ministarstvu predao zahtjev za konverziju ugovora o korištenju pomorskog dobra u ugovor o koncesiji. Nadležno se ministarstvo o tom zahtjevu nije očitovalo punih 18 godina, odnosno do 25. srpnja 2014., navode iz zadarske tvrtke.

Dodaju da je prije toga, 9. srpnja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo objavu o namjeri davanja u koncesiju Marine Zadar, što je, tvrde iz Tankerkomerca, anakrono i protuzakonito.

Slijedom navedenog, Upravni sud u Splitu, sukladno zahtjevu tužitelja Tankerkomerca, donosi rješenje o privremenoj mjeri koja natječaj za koncesiju stavlja van snage, preciznije proglašava ga nezakonitim te odgađa izvršenje rješenja resornog ministarstva, ističe se u priopćenju.

Iz zadarske tvrtke napominju i kako Tankerkomerc nije dao nikakav legitimitet tom natječaju, niti će se natjecati s ostalim ponuđačima, već je umjesto tražene natječajne dokumentacije, dostavio korespondenciju s nadležnim institucijama, preciznije Vladom, MPPI, DORH te rješenje Upravnog suda u Splitu temeljem kojeg će ovaj natječaj biti poništen.

"Unatoč različitim interpretacijama medija temeljenim na nepotpunim informacijama, Marina Zadar ostat će u posjedu društva Tankerkomerc i ubuduće", tvrde iz te tvrtke.

Pritom se pozivaju na odredbe Zakona o koncesijama prema kojima će davatelj koncesije poništiti postupak davanja koncesije ako postanu poznate okolnosti koje bi dovele do neobjavljivanja obavijesti o namjeri davanja koncesije, a nova okolnost u ovom slučaju je rješenje Upravnog suda u Splitu od 30. rujna.
Tagovi: Marina Zadar, Tankerkomerc, ACI, Dogus Grupa, Belle Adria, Porto Jadera 1177
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
POČETAK SEZONE
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
ZAGREB - S prvim pravim ljetnim vikendom stigao je i toliko očekivani val turista. U Hrvatskoj ih je trenutačno oko 290 tisuća, među kojima 250 tisuća inozemnih. Više od pola boravi ih u Istri i na Kvarneru, najviše Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca, Čeha i Poljaka.
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE