GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam

Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2021 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.

O svjetski prestižnoj nagradi "World's Best Hotel Spa 2021", koja se inače prema izboru međunarodne organizacije World Spa Awards od 2015. dodjeljuje vrhunskim i luksuznim hotelima u svijetu, izvijestili su iz kompanije Jadranka, pod čijim brendom "Lošinj Hotels&Villas" posluje i hotel Bellevue, kategoriziran s pet zvjezdica i smješten u uvali Čikat.

Uz ostalo, taj hotel u ponudi ima i hotelsku spa i wellness ponudu pod nazivom "Spa Clinic", za što je i dobio nagradu za najbolje u svijetu, čime se, kako ističu iz Jadranke, "popeo na sam vrh svjetske ponude".

Osim u svijetu, taj je hotelski spa Bellevuea osvojio i nagradu za najbolji u Europi "Europe's Best Hotel Spa 2021" te nagradu "Croatia's Best Hotel Spa", što je, kako kaže direktorica hotela Melissa Metler, oduševilo sve u tom hotelu.

U istom izboru, još je jedan Jadrankin hotel, Vitality Punta iz Velog Lošinja osvojio nagradu, kao najbolji hotel s wellnessom u Hrvaskoj "Croatia's Best Wellness Retreat 2021", dodaju iz Jadranke.

O nagradi projektu održivog kulturnog turizma "Lošinjski loger Nerezinac" izvijestili su u petak pak iz Turističke zajednice grada Malog Lošinja, dodajući da su je dobili u sklopu 14. međunarodne konferencije za kulturni turizam u Europi, koju je 21. listopada organizirala Europska kulturna turistička mreža (ECTN) u Ateni.

Taj je lošinjski projekt osvojio 2. mjesto u kategoriji "Archaeological Sites and Museums as Cultural Tourism Attractions", dok je ispred njega, na prvom mjestu Muzej krapinskih neandertalaca i nalazište Hušnjakovo, a na 3. Gradski muzej Zenica, Bosna i Hercegovina.

Na tom događanju u Ateni, a kako iznose iz malološinjske Turističke zajednice, nagrade su raznim projektima iz cijele Europe dodijeljene u još pet kategorija, među kojima je primjerice prvo mjesto pripalo Rabu u kategoriji "Walking Tourism and Slow Travel - Synergies with Cultural Tourism" za rapski arheološki muzej na otvorenom, a nagrađen je i u jednoj kategoriji s 3. mjestom i Muzej čokolade iz Zagreba.

ECTN je jedina paneuropska mreža kulturnog turizma, organizacija okrenuta razvoju i promociji kulturnog turizma, koja od 2009. iz Bruxellesu spaja profesionalace u turizmu i kulturi različitih regija Europe.

Loger Nerezinac je vrijedan primjerak tradicionalne brodogradnje, a od 2010. upisan je i na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH, te je obnovljen suradnjom mnogih stručnjaka iz raznih ustanova do lokalnih majstora, po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća.

Tagovi: otok Lošinj, Lošinj, hotel Bellevue, Jadranka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE