GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sven Alkalaj: Majkić ne zna jezike, a analizira vanjsku politiku

Sven Alkalaj: Majkić ne zna jezike, a analizira vanjsku politiku
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2011 / 17:49
Autor: SEEbiz / Sarajevo-x.com
SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj uputio je saopćenje za javnost u kojem je kritikovao poslanicu SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i njen osvrt na raspodjelu fotelja u Vijeću ministara BiH.
"Bio sam istinski obradovan kada sam pročitao osvrt na buduću raspodjelu fotelja u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine koju je javnosti ponudila Dušаnkа Мајkić, pоslаnik SNSD-а u Pаrlаmеntаrnој sкupštini BiH. Posebno me je obradovala činjenica da se gospođa Majkić, koja je u 54. godini života 'završila' fakultet, koja ne govori nijedan strani jezik i koja je prvi put u životu 2005. godine dobila pasoš, upušta u analizu vanjske politike naše zemlje. Možda naša parlamentarka planira voditi vanjsku politiku, nakon što se podjeli izborni plijen, pa je požurila da kaže šta je ova zemlja doživjela sa Svenom Alkalajem", napisao je ministar.

Alkalaj je istakao i to da Majkićeva često izražava mržnju prema drugima i drugačijima, a to je učinila i rekavši: "Аkо ćе nаs timе ucјеnjivаti dа Bоšnjаci pоnоvо uzmu МVP, оndа vlаsti nеćе biti nikаd, а štо sе nаs tičе, i nе mоrа. Јеr, tо štо је urаđеnо pоsliје čеtiri gоdinе i brukа kојu је оvа zеmljа dоživјеlа sа Svеnом Аlkаlајеm, nаlаžе dа SNSD nеćе nikаd dоzvоliti, mа u kakvim оkоlnоstimа, dа RS nе dоbiје МVP."

"Majkićeva očigledno neće da prihvati druge i drugačije pa se ne stidi zapljuskivati javnost jezikom mržnje. Koliko ja znam, a valjda znam ko sam, na čelu Ministarstva vanjskih poslova BiH nije Bošnjak", kazao je Alkalaj.

Istakao je da se slaže sa Majkićevom da su kroz njegov rad širom svijeta bruku doživjeli razbijači Bosne i Hercegovine.

"Suprotno planu onih koji bi ovu zemlju vidjeli dezintegrisanu, Bosna i Hercegovina se u posljednje četiri godine približila na korak do punopravnog članstva u NATO-u, postala članica Vijeća sigurnosti UN-a, Potpisala Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, dobila bezvizni režim sa EU te uspostavila diplomatske odnose sa 24 nove države što je tri puta više nego od Dejtona do 2007. godine. Važno je napomenuti da bi BiH, da nije bilo blokada upravo od Majkićeve i njenih stranačkih kolega, učinila znatno više", naveo je ministar vanjskih poslova BiH.

Dodao je da svrha ove reakcije nije da polemiše s Majkićevom, nego je to poruka probosanskim strankama koje su dobile povjerenje glasača na prošlim izborima da ne smiju prihvatiti diktat iz SNSD-a i prepustiti mjesto ministra vanjskih poslova razbijačima BiH.
Tagovi: Sven Alkalaj, Dušanka Majkić, SNSD, Vijeće ministara BiH
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE