GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sve veći rast azijskog zdravstvenog turizma

Sve veći rast azijskog zdravstvenog turizma
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2011 / 11:36
Autor: SEEbiz / Tanjug
SEUL - dravstveni turizam je jedna od privrednih grana koja trenutno najviše raste i ne posustaje uprkos svetskoj ekonomskoj krizi.
Od operacija kile do ugradnje baj-pasa, bolnice od Indije, preko Singapura do Južne Koreje leče godišnje više od milion pacijenata koji dolaze iz inostranstva privučeni niskim cenama i vrhunskim lekarskim uslugama, a oslobođeni lista čekanja.

Eksperti predviđaju da će zdravstveni turizam u Aziji rasti između 15 i 20 % godišnje, uglavnom zbog pojave novih bogataša u regionu.

Tajland i Indija su destinacije za koje se odlučuju pacijenti za ortopedske i zahvate na srcu, Tajland nudi kombinaciju zdravstvenog i klasičnog turizma, dok se Singapur reklamira kao "premija" na tom polju. Malezija i Filipini privlače klijente niskim cenama.

Prema predviđanjima, zdravstveni turizam u Aziji bi mogao da ostvari prihod od 4,4 milijarde dolara do 2012. godine.

Najveći broj pacijenata dolazi iz SAD, jer Amerikanci veoma često odlaze u inostranstvo da bi izbegli astronomske troškove za medicinske zahvate kod kuće. Odlukom da se podvrgnu određenom medicinskom zahvatu u inostranstvu, Amerikanci uštede gortovo polovinu novca koji bi morali da izdvoje u domovini.

Ima i onih koji za korektivne zahvate kod plastičnih hirurga ne pitaju za cenu. Porast bogatih u Kini i takozvani "korejski talas" doveli su do porasta broja pacijenata koji žele da se podvrgnu korektivnim zahvatima.

Mnoge Kineskinje kažu da kada god gledaju neki film ili TV emisiju iz Južne Koreje požele da posete plastičnog hirurga jer su njihove žene veoma lepe. Mnogima od njih nije mnogo da daju ni 10.000 dolara za zatezanje lica ili korektivne zahvate na očnim kapcima.

Južnokorejski ekperti navode da će zdravstveni turizam biti jedan od glavnih pokretača privrede te zemlje. Iako je Južna Koreja trenutno tržište koje najbrže raste, značajne rezultate ostrvaruju i na Tajlandu, u Singapuru, Indiji, Maleziji i na Filipinima, koji su se specijalizovali za pojedine grane medicine.
Tagovi: turizam, zdravstveni turizam, Azija
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Skroman promet, Philip Morris gubitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skroman promet, Philip Morris gubitnik dana
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključeni na pozitivnoj teritoriji.
Dio analitičara smatra: Unca zlata mogla bi i do 4.000 dolara
ZLATO
Dio analitičara smatra: Unca zlata mogla bi i do 4.000 dolara
LONDON - Cijena zlata popela se ovih dana do razina koje nisu zabilježene još od rujna 2011. godine, jer se investitori pomamljuju za sigurnom imovinom uslijed visokog stupnja globalnih neizvjesnosti.
Evo kako bogati putuju bez obzira na ograničenja, profitirala i Crna Gora
RECEPT
Evo kako bogati putuju bez obzira na ograničenja, profitirala i Crna Gora
LONDON - Prijave za putovnicu u elitnom svijetu migracija ne temelje se toliko na državljanstvu, koliko na bogatstvu i spremnosti da se na taj način slobodno krećete širom planete.
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dionice Valamara najjače u četiri tjedna
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se razdoblje niske likvidnosti nastavilo.
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
FOREX
Dolar ojačao, trgovci fokusirani na američke potpore u koronakrizi
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema euru i švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta budući da su se ulagači fokusirali na američke potpore u koronakrizi i na eskalaciju napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE