GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suficit budžeta Srbije u januaru 33 milijarde dinara

Suficit budžeta Srbije u januaru 33 milijarde dinara
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2016 / 10:44
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Suficit budžeta Srbije u januaru 2016. godine iznosio je 33 milijarde dinara, a kad se uračunaju rashodi za projektne zajmove 32,2 milijarde, objavilo je danas Ministarstvo finansija.
Prihodi budžet su bili 93,7 milijardi, a rashodi 60,7 milijardi dinara. Poreski prihodi iznosili su 72,9 milijardi dinara, a najveći deo je po osnovu uplata PDV u iznosu od 36,6 milijardi.

Kako je objašnjeno, prihod od PDV u januaru jer se plaćaju obaveze za prethodna tri meseca, uključujući i decembar koji karakteriše izuzetno visoka potrošnja. Po osnovu akciza naplaćeno je 27,7 milijardi dinara.

Neporeski prihodi budžeta iznosili su 20,7 milijardi dinara, od čega je 12,7 milijardi prihod po osnovu licenci za korišćenje mobilne mreže četvrte generacije.

Rashodi budžeta u januaru su bili 60,7 milijardi dinara. Na isplatu plata zaposlenima utrošeno je 18,8 milijardi dinara, dok su transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja iznosili 13,8 milijardi.

Uobičajeno je da su u januaru i februaru ukupni rashodi niži od mesečnog proseka jer je manji broj radnih dana i tek su započete procedure javnih nabavki.

Budžet opšte države u januaru je imao suficit u iznosu od 30 milijardi dinara, pri čemu je na nivou lokalnih samouprava suficit iznosio 2,1 milijardu, u Vojvodina 700 miliona dinara, dok je PIO fond imao deficit od 7,2 milijarde dinara.

Državna preduzeća nadležna za održavanje i izgradnju puteva, Putevi Srbije i Koridori Srbije, u najvećoj meri se finansiraju iz kredita, te je njihov ukupan deficit iznosio 1,5 milijardi dinara, nadodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Tagovi: suficit budžeta Srbije, budžet Srbije, budžet
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE