GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Student udario zvaničnika Rektorata Beogradskog Univerziteta

Student udario zvaničnika Rektorata Beogradskog Univerziteta
ZAUZELI REKTORAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2011 / 18:25
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Jedan od studenata-učesnika protesta koji su u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, danas je udario u glavu predstavnika za javnost Univerziteta Marijana Nikolića.
Do toga je došlo kada su studenti pokušali da uđu u dio zgrade u kojem je kancelarija rektora Branka Kovačevića. Nikolić je otvorio vrata da bi propustio novinare u taj dio zgrade, ali su studenti nasrnuli ka vratima, a student je udario Nikolića.

Oko 150 studenata Filozofskog fakulteta koji blokiraju nastavu od 20. oktobra, upalo je oko 13 sati zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu zahtevajući razgovor sa rektorom Brankom Kovačevićem.

Dio studenata se vratio na plato ispred Filozofskog fakulteta gdje je u 13 sati počeo protest, a dio je ostao u holu Rektorata. Oni su novinarima rekli da će večeras održati sastanak Plenuma Filozofskog fakulteta radi dogovora o daljem toku protesta.

Studenti su ušli u zgradu Rektorata gdje su posjedali u holu i uzvikuju parole: "Nema budžeta, biće problema!", "Došli smo po rektora!", "Ovdje ćemo spavati!".

Oni su u zgradu Rektorata došli jer su, kako tvrde, dobili potvrdu da će im se na protestu koji je počeo oko 13 sati ispred Filozofskog faklteta, pridružiti rektor, a pošto se nije pojavio došli su da ga potraže.

Studenti okupljeni u Plenumu Filozofskog fakulteta traže ispunjenje zahteva za lakši upis naredne godine studija, smanjenje školarina i smenu rektora Univerziteta u Beogradu Branka Kovačevića.

Današnji protest je organizovan jer je Savet Fakulteta juče odlučio da ignoriše studentske zahtjeve, a Plenum studenata okarakterisao kao telo koje nema legitimitet i odbio da pregovara s njim.

Studenti traže da se upis naredne godine studija omogući svima sa 48 bodova, bez prethodnog rangiranja, da školarina ne bude veća od tri minimalne mesečne plate, i da bude više apsolventskih rokova za ispite.

Uprava Filozofskog fakulteta ukazala je da je zbog blokade fakulteta ugrožena regularnost prvog semestra.
Tagovi: Univerzitet u Beogradu, Marijan Nikolić, Branko Kovačević, Filozofski fakultet u Beogradu
PROČITAJ I OVO
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
AKCIZE
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
BEOGRAD – Predlogom zakona o izmeni Zakona o akcizama koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da se sva jaka alkoholna pića oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na 20 stepeni Celzijusa u gotovom proizvodu, nezavisno od koje su sirovine proizvedena.
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
CIJENE I DIONICE
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
NEW YORK - U SAD-u je inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena (CPI) porasla iznad 4% prvi put od 2008. (4,2).
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
ITALIJA
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
RIJEKA - Kao i neke druge zemlje, Talijani su odlučili ne čekati, već krenuti u spašavanje turističke sezone s obzirom na to da je pandemija COVID-19 desetkovala turistički sektor ove turističke velesile.
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
TJEDNI FOREX
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna ostala gotovo nepromijenjena, blizu najniže razine u više od dva mjeseca, a u fokusu ulagača bilo je jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u.
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
PAD
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer je ulagače zabrinulo jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u, što bi američku središnju banku moglo navesti na zaoštravanje monetarne politike prije nego što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE