GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stručnjaci: Turska će se turistički najbrže oporaviti

Stručnjaci: Turska će se turistički najbrže oporaviti
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 17:05
Autor: SEEbiz / Klix.ba
ANKARA - Turska će ostvariti najbrži oporavak među turističkim destinacijama nakon pandemije koronavirusa, pokazalo je istraživanje Međunarodnog MICE Foruma dok se zemlje pripremaju za postepeno i ponovno otvaranje turizma.

Turističkoj industriji u Turskoj, koja čini oko 10% globalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), nanesena je najveća šteta, jer su zemlje zatvorile granice i avioni nisu letjeli, piše Dailysabah.com.

Mnoge zemlje posljednjih dana ulažu napore za postepeno i ponovno otvaranje turističke sezone, uključujući Tursku, koja se nada da će domaći turizam započeti nakon 28. svibnja ako broj slučajeva koronavirusa nastavi opadati.

Istraživanjem su bile obuhvaćene 822 kompanije i 1.468 turističkih stručnjaka iz 45 zemalja, uključujući Njemačku, Sjedinjene Američke Države, Australiju, Belgiju, Francusku, Nizozemsku, Španjolsku, Italiju i Rusiju, želeći iznijeti opće mišljenje o posljedicama pandemije po industriju.

"Turska se našla na prvom mjestu sa stopom od 12,2% odgovora na pitanje koja turistička odredišta bi se mogla najbrže oporaviti nakon izbijanja koronavirusa. Sektor smatra da Turska može proći kroz ovaj proces brže od ostalih zemalja. Tursku slijedi Tajland s 11,7%. Kina je na trećem mjestu sa 9,2%", kazao je Necip Fuat Ersoy, vodeći partner foruma.

Turski ministar turizma Mehmet Nuri Ersoy rekao je da se planira ponovo započeti domaći turizam 28. svibnja, a međunarodni turizam započet će sredinom lipnja. Dodao je da će međunarodni letovi za većinu zemalja biti pokrenuti do sredine lipnja.

U međuvremenu, Turska je izvijestila 70 zemalja o zdravstvenoj infrastrukturi zemlje u okviru pandemije. Turska je detaljno objasnila da je zemlja sigurno mjesto za turizam što se tiče mjera protiv COVID-19.

Turkish Airlines izabran je među prvih pet avioprijevoznika koji su postigli veliki uspjeh u trenutku nastavka poslovanja.

Tagovi: Turska, turski turizam, kineski turisti, Mehmet Nuri Ersoy, koronavirus u Turskoj, Turkish Airlines, Tajland
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE