GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stonska obilaznica bit će završena do Uskrsa

Stonska obilaznica bit će završena do Uskrsa
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2023 / 21:30
Autor: SEEbiz
STON - Prije pola godine svečano otvorenje Pelješkog mosta zasjenilo je pristupne ceste.

Još uvijek traju nimalo manje značajni radovi na pristupnim cestama. 25 kilometara je dovršeno, no još uvijek nedostaje sedam i pol – takozvana stonska obilaznica koju gradi grčki Avax. Svemu je, kažu, kumovalo poskupljenje materijala, beskrajno dug postupak javne nabave, birokratske zavrzlame i brojne žalbe. Da sve ide po planu danas se osobno došao uvjeriti i ministar Oleg Butković i najavio puštanje posljednje dionice u promet do Uskrsa.

- Završetak posljednje dionice koja je duga malo manje od 8 kilometara planirano je otprilike prije Uskrsa tako da vjerujem da će nakon završetka radova koji su u završnoj fazi procedura tehničkog pregleda i svega onoga što treba napraviti prije samog otvaranja i puštanja u promet posljednje dionice biti navrijeme i kako treba. Naravno, tu uključujemo i Ministarstvo graditeljstva i državne imovine koje će se sad u posljednjoj fazi uključiti. Time će ovaj projekt biti završen.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić također se obratio predstavnicima medija.

- Neću reći prvog travnja da ne kažete da je prvotravanjska šala, ali 30. ožujka će, po dinamičkom planu, sve biti završeno te obavljen tehnički pregled. Nakon obavljenog tehničkog pregleda bit će puštena u promet i ova posljednja dionica od 7, 9 kilometara koja je manja od ostalih, ali vrlo kompleksna. Što se stanja radova u ovom trenutku tiče, svi objekti su u visokoj fazi gotovosti, izuzev prvog tunela gdje se još uvijek rade radovi na centralnoj odvodnji i zapravo će i oni vrlo brzo biti završeni i onda će se krenuti u asfaltiranje. Drugi tunel je, što se tiče tehničkih i betonskih radova, završen, a radi se montaža rasvjete i instalacije. Radovi će biti završeni navrijeme, rekao je Škorić.

- Objektivno, u okolnostima u kojima danas građevinska operativa i svi mi skupa radimo, kad gledamo sve te okolnosti onda možemo biti vrlo zadovoljni. Malo je bilo eskalacije cijena, sve to što se događalo na tržištu je posljedica rata u Ukrajini i covida i to je ostavilo traga na rokovima, ali mislim da su oni apsolutno prihvatljivi. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni, rekao je predsjednik Uprave HC-a.

Tagovi: Pelješki most, Josip Škorić, stonska obilaznica, Oleg Butković, andrej Plenković, Hrvatske ceste, China Road and Bridge Corporation, Josip Škorić
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE