GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što je sve Stanković propustio pitati Sanadera?

Što je sve Stanković propustio pitati Sanadera?
LOŠ POSAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2012 / 21:41
Autor: Ozren Podnar, Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Sanader je Stankoviću rekao da nema desetak svjedoka koji kažu da je on krao. Ima ih, veli, dva-tri koje Bajić ucjenjuje.

Na to se voditelj nije sjetio upitati ga je li jedan od njih možda i Damir Mihanović, Sanaderov bivši obiteljski prijatelj, koji se nije dao korumpirati ni ucijeniti od vlasti, niti je kasnije mogao biti ucijenjen od državnog odvjetnika, nego je sve o Fimi-mediji rekao na vrijeme i vlastitom odlukom, bez ikakve potrebe da žica oprosnicu. Mihanović mu je bio savršen metak, ali zahrđali revolveraš Aca Faca zaboravio je izvući kolt. Tu se mogla potpaliti skoz fina vatrica, ali, eto, najistureniji talk-show host u državi nije se sjetio to pitati. Nakon toga, on za mene kao takav više ne postoji. Pretvorio se u pukog dobavljača gostiju.

Da, istina, dovlači zanimljive goste u posljednje vrijeme, svaka čast. Početak ove sezone radikalno mu je bolje popunjen od kraja prošle. Ali, možda bi se morao zapitati zašto Kerumu i Sanaderu paše da se pojave baš kod njega.

Morao je više inzistirati na pitanju od čega živi Sanaderova kćerka u Americi. Olako je dozvolio da mu ovaj na to ne odgovori, izvlačeći se da je imovina predmet spora. Ako je to od njegove imovine, koja je blokirana, a danas živi, kaže, od legalnih 20-ak tisuća kuna mjesečno, pitanje je više nego intrigantno i dozvoljeno. Kakvi su to poslovi od kojih Petra navodno može pokrivati svoje troškove u SAD-u? Nije Stanković postavio Sanaderu niti onaj niz Mesićevih pitanja, osim tek jednog, ovlaš, na kraju.

A nije da su bila bezvezna. Mogao ga je još štošta pitati, na primjer o HDZ-u i Karamarku, ali Sanader je došao da opanjka Mladena Bajića i on, Sanader, vodio je emisiju u tom smjeru. I odvozio ju je do kraja, pored živog voditelja kojemu je u jednom trenutku polaskao, svrstavši ga u ekipu s Igorom Mandićem i Čedom Prodanovićem koji se, eto, ne daju upregnuti u stranačke zaprege, pa je on jadan morao raditi s vojnicima partije koji nisu tako savršeni, intelektualno uzvišeni i moralno neupitni kao Stanković, a k tome su i ulizice. Koja jeftina demagogija! Umjesto da je dekonstruira, Stanković se zapravo dao anestezirati, da ne kažem korumpirati, ovom Sanaderovom laskom. A mogao ga je automatski upitati je li, recimo, Kirin u određenom trenutku bio baš jedini i neizbježni izbor za ministra unutarnjih poslova. On mi prvi pada na pamet, jer naprosto vrišti kao egzamplar, ali Stanković opet ne čuje dobro.

Cijeli jedan kvarni dvorski sustav, sva vanjska infrastruktura koju je naslonio na njega, po Sanaderu je zapravo bio carstvo kadrovske nužnosti, a ne njegov vrlo promišljeni "casting" i režija. Molim?! Ni za čim od svega toga što mu se nudilo na pladnju Aleksandar Stanković nije posegnuo. Pozobao je mrvice sa stola doktora Ive koji se za njega - čak i ovako grogiran, neuvjerljiv na prvu loptu - pokazao kao krupan zalogaj.

Tagovi: Aleksandar Stanković, Ivo Sanader, DDamir Mihanović, Mladen Bajić, Tomislav Karamarko, Čedo Prodanović, Igor Mandić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE