GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiže velika promjena za bitcoin

Stiže velika promjena za bitcoin
TAPROOT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 11:11
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Veliki proces promjena za bitcoin upravo je počeo. On bi trebao donijeti jeftinije, transakcije, više privatnosti i lakši raspored.

Radi se o osvježavanju Taproota koji je otpočeo ovih dana.

Od danas, rudari koji žele usvojiti nadogradnju mogu signalizirati svoju podršku uključivanjem posebnih podataka u blokove koje vade pod nazivom "signal bit". Ako je 90% blokova iskopano tijekom ovog razdoblja poteškoća (ili bilo kojeg drugog otprilike dvotjednog razdoblja poteškoća koji se javljaju između realnog vremena i vremenskog ograničenja 11. kolovoza), tada je nadogradnja "zaključana" za aktivaciju u studenom ove godine.

Za razliku od centralizirane mreže koja se može jednostrano mijenjati, decentralizirana mreža poput bitcoina zahtijeva koordinaciju globalne baze podataka kako bi napravila značajne promjene u svom kodu, a također zahtijeva intenzivnu koordinaciju među dionicima kako bi se te promjene primijenile (što dokazuju mjeseci do višemjesečne rasprave, ne o kontroverznoj nadogradnji, već o tome kako je postaviti na mrežu).

Dakle, ako sve bude išlo prema planu, Taproot će prije blagdana biti uživo na bitcoinovom blockchainu. Ako mreža ne dosegne prag od 90% prije isteka vremena, nadogradnja neće uspjeti vraćamo se na ploču za crtanje.

"Uvjeren sam da će se to dogoditi", rekao je za CoinDesk, dodajući da "do sada nije bilo niti jedne pritužbe naših rudara u Poolinu o našoj želji za nadogradnjom na Taproot."

Programer Suredbitsa i Bitcoin Corea Ben Carman rekao je CoinDesku da će mreža "prijeći [signalni prag] najvjerojatnije u drugom problematičnom razdoblju".

"Prethodne soft promjene, osim SegWita,  aktivirale su se na samom početku prozora za aktivaciju, a za to je sve bilo potrebno 95% rudara - sada nam treba samo 90%", rekao je.

 Rudari su već obećali svoju podršku za Taproot, pa je zapravo pitanje kada, a ne ako, rekao je potpredsjednik Poolina Alejandro del la Torre, koji je proveo izvorno istraživanje bazena rudnika kako bi procijenio potporu Taprootu među rudarskom zajednicom.

Ne toliko siguran, ali i dalje izražavajući slične osjećaje, plodni programer Bitcoina Matt Corrallo rekao je da je "oprezno optimističan".

Svatko tko želi pratiti postotak blokova signaliziranih Taprootom po razdoblju može posjetiti Taproot.watch.

Tagovi: bitcoin, Taproot, kriptovalute, blockchain tehnologija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE