GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stefan Savić investira u male hidroelektrane

Stefan Savić investira u male hidroelektrane
INVESTITOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2016 / 12:08
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Proslavljeni crnogorski fudbaler Stefan Savić jedan je od članova konzorcijuma "Hydro Bjelojevićka" koji je prvorangirani na listi Tenderske komisije za davanje koncesija za izgradnju malih hidroelektrana na Bjelojevićkoj rijeci u Mojkovcu. 

Udio prvotimca španskog Atletiko Madrida u konzorcijumu je 45 odsto, dok su njegovi poslovni partneri kompanija Čelebić iz Podgorice sa 54 odsto učešća i firma "Synergy" sa jedan odsto.

Ovaj konzorcijum jedini je i dostavio ponudu na oglas za davanje koncesija za vodotok Bjelojevićka, koji je objavljen 11. maja, pi[u Dnevne novine.

"Na osnovu ocjene da je dostavljenim idejnim rješenjem predviđeno realno iskorišćenje vodotoka za proizvodnju električne energije, Tenderska komisija je konstatovala da je Hydro Bjelojevićka, kao jedini ponuđač za taj vodotok, stekao status prvorangiranog", navodi se u obrazloženju.

Savićev partner, podgorički "Synergy" dobio je status prvorangiranog ponuđača i za vodotok Lještanica, sa učešćem od 99 odsto u konzorcijumu "Hydro Lještanica" koji čini i kompanija "Vodni Zdroje" iz Češke.

Prvorangirane ponuđače dobili su i vodotoci Bistrica i Bukovica. Konzorcijum "Bistrica Clean Energy", u kojem su firme "BP Hydropower" iz Podgorice sa učešćem 98 odsto i "Normal Company" i hrvatski "Eucon Samobor", sa udjelom od po jedan odsto prvorangirani su za vodotok Bistrica. Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bukovica, koji je bio i jedini, stekao je konzorcijum "Hydra MNE" sastavljen od firmi "Hydra Podgorica" sa učešćem 98 odsto i "IMP" iz Ljubljane i "Igma Energy" iz Andrijevice sa učešćem od po jedan odsto.

Članovi Tenderske komisije konstatovali su da ova četiri konzorcijuma, između ostalog, ispunjavaju uslove koji se odnose na iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijsku sposobnost, tehničko rješenje i višenamjenska rješenja.

Članovi Tenderske komisije odbacili su kao neispravnu ponudu za vodotok Sjevernica, koju je dostavio istoimeni konzorcijum koga čine kompanije "Nordic Energy Potencial" i "Ekotech Energy" iz Kolašina, "Gauldal Renewable Energy" iz Norveške i "Tehno Plus" iz Podgorice.

Ponuda je, kako je objašnjeno, u pogledu podobnosti bila ispravna, ali po pitanju kontrole ispunjenosti kriterijuma nije zadovoljila, zbog čega je odbačena kao neispravna.

Tagovi: Stefan Savić, male hidroelektrane, Hydro Bjelojevićka, Synergy, vodotok Lještanica, Hydro Lještanica
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE