GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stateško partnerstvo SEE Linka i Raiffeisen banke

Stateško partnerstvo SEE Linka i Raiffeisen banke
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2018 / 16:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - SEE Link, zajednička platforma za trgovanje sedam berzi Jugoistočne Evrope (SEE) namerava da primeni inovativno rešenje za saldiranje prekograničnih transakcija koje je razvijeno od strane Raiffeisen Bank International (RBI) iz Beča. Predstavnici berzi osnivača SEE Link platforme i kompanije SEE Link su u vezi sa tim danas u Beču potpisali Memorandum o razumevanju sa RBI.

"RBI je vrlo zainteresovana da vidi rastuću aktivnost na berzama u Jugoistočnoj Evropi i stoga smo pozdravili kreiranje SEE Linka 2014. godine. Zadovoljstvo nam je da ovoj platformi obezbedimo naše rešenje za saldiranje. Članovi berzi učesnica će u budućnosti biti u mogućnosti da trguju i saldiraju transakcije koje su izvršene na SEE Linku. Takođe, našim međunarodnim klijentima će biti olakšan pristup ovim tržištima kroz GSS Operativni centar", pojasino je Attila Szalay-Berzeviczy, direktor RBI GSS.

RBI GSS Operativni centar će imati ulogu platforme za saldiranje transakcija koje su izvršene na SEE Link platformi. RBI je jedna od vodećih kastodi banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi i već je povezan sa deset centralnih registara u deset država regiona, kako bi klijentima bio omogućen lakši pristup ovim tržištima. Ovo jedinstveno rešenje omogućava SEE Linku da prevaziđe probleme saldiranja koji su uzrokovani različitim valutama i regulativom u zemljama učesnicama projekta.

SEE Link platforma, finansijski podržana od strane EBRD, predstavlja elektronski sistem za rutiranje naloga. Hannes Takacs iz EBRD je izrazio zadovoljstvo potpisanim memorandumom i naveo sledeće:

„Potrebni su intenzivni napori da bi se omogućila regionalna saradnja, konsolidacija i harmonizacija tržišta kapitala u regionu. Napredak u pojedinim segmentima saradnje napravljen je zahvaljujući EBRD, kao što je podrška implementaciji SEE Link inicijative kao linka za prekogranično trgovanje. Povezivanje regionalnih berzi u formi rutiranja naloga je inicijalni korak u regionalnoj integraciji tržišta kapitala. Takođe, olakšavanje pristupa tržištima i poboljšanje efikasnosti su ključni za unapređenje baze investitora. Inicijativu berzi članica SEE Link projekta i RBI vidimo kao važan korak ka unapređenju prekograničnih post-trgovačkih aktivnosti i razvoju regionalne saradnje."

Tagovi: SEE Link, Raiffeisen banka, Beogradska berza, Zagrebačka burza, EBRD
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE