GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stateško partnerstvo SEE Linka i Raiffeisen banke

Stateško partnerstvo SEE Linka i Raiffeisen banke
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2018 / 16:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - SEE Link, zajednička platforma za trgovanje sedam berzi Jugoistočne Evrope (SEE) namerava da primeni inovativno rešenje za saldiranje prekograničnih transakcija koje je razvijeno od strane Raiffeisen Bank International (RBI) iz Beča. Predstavnici berzi osnivača SEE Link platforme i kompanije SEE Link su u vezi sa tim danas u Beču potpisali Memorandum o razumevanju sa RBI.

"RBI je vrlo zainteresovana da vidi rastuću aktivnost na berzama u Jugoistočnoj Evropi i stoga smo pozdravili kreiranje SEE Linka 2014. godine. Zadovoljstvo nam je da ovoj platformi obezbedimo naše rešenje za saldiranje. Članovi berzi učesnica će u budućnosti biti u mogućnosti da trguju i saldiraju transakcije koje su izvršene na SEE Linku. Takođe, našim međunarodnim klijentima će biti olakšan pristup ovim tržištima kroz GSS Operativni centar", pojasino je Attila Szalay-Berzeviczy, direktor RBI GSS.

RBI GSS Operativni centar će imati ulogu platforme za saldiranje transakcija koje su izvršene na SEE Link platformi. RBI je jedna od vodećih kastodi banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi i već je povezan sa deset centralnih registara u deset država regiona, kako bi klijentima bio omogućen lakši pristup ovim tržištima. Ovo jedinstveno rešenje omogućava SEE Linku da prevaziđe probleme saldiranja koji su uzrokovani različitim valutama i regulativom u zemljama učesnicama projekta.

SEE Link platforma, finansijski podržana od strane EBRD, predstavlja elektronski sistem za rutiranje naloga. Hannes Takacs iz EBRD je izrazio zadovoljstvo potpisanim memorandumom i naveo sledeće:

„Potrebni su intenzivni napori da bi se omogućila regionalna saradnja, konsolidacija i harmonizacija tržišta kapitala u regionu. Napredak u pojedinim segmentima saradnje napravljen je zahvaljujući EBRD, kao što je podrška implementaciji SEE Link inicijative kao linka za prekogranično trgovanje. Povezivanje regionalnih berzi u formi rutiranja naloga je inicijalni korak u regionalnoj integraciji tržišta kapitala. Takođe, olakšavanje pristupa tržištima i poboljšanje efikasnosti su ključni za unapređenje baze investitora. Inicijativu berzi članica SEE Link projekta i RBI vidimo kao važan korak ka unapređenju prekograničnih post-trgovačkih aktivnosti i razvoju regionalne saradnje."

Tagovi: SEE Link, Raiffeisen banka, Beogradska berza, Zagrebačka burza, EBRD
PROČITAJ I OVO
Njemačka kupila tretman kojim je od korone izliječen Donald Trump
ZANIMLJIVO
Njemačka kupila tretman kojim je od korone izliječen Donald Trump
BERLIN - Njemački ministar zdravstva potvrdio je kako je njegova vlada kupila koktel lijekova protiv koronavirusa koji su krajem prošle godine američki liječnici koristili kako bi od koronavirusa izliječili tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
BIZARNO
Hit ponuda za makedonske turiste: Obilazak Lidla u Vranju
VRANJE - Turizam i ugostiteljstvo su najviše stradali tokom pandemije koronavirusa, ali nije sve tako sivo. Turisti iz Severne Makedonije su ovih dana dobili posebnu priliku da obiđu Vranje, a poseta Lidlu je posebno istaknuta kao vrhunac aranžmana.
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
QR KOD
Iznajmljivači u Hrvatskoj dobit će posebnu naljepnicu s QR kodom koja bi gostima trebala jamčiti sigurnost
ZAGREB - Hrvatski turistički sektor u globalu je već lani pokazao veliku ozbiljnost oko sigurnosti gostiju. Svi pružatelji smještaja, ali i restorateri, prijevoznici i ostali, nastojali su zaštititi goste pa su razrađivani protokoli na koji način dezinficirati, ulagalo se u beskontaktne usluge, dostave i niz drugih rješenja kako bi se izbjeglo da neka destinacija ili objekt postanu žarište pandemije.
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE