GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: U posezoni računamo na domaće goste

Staničić: U posezoni računamo na domaće goste
POSEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 16:46
Autor: SEEbiz
SPLIT - Do kraja kolovoza ostvareno je 6,8 milijuna dolazaka gostiju i 47,5 milijuna noćenja, što je razina od 53 posto prošle godine, objasnili su iz HTZ-a za Slobodnu Dalmaciju.

Hrvatska je u srpnju imala oko 2,5 milijuna dolazaka gostiju i 18,6 milijuna noćenja, što je - s obzirom na okolnosti - iznimno dobrih 61 posto. Kolovoz je bio uspješniji, pa je u E-visitoru evidentirano 2,7 milijuna dolazaka i 21 milijun noćenja, što je 64 posto noćenja ostvarenih tijekom lanjskog osmog mjeseca.

"Izdvojimo li samo podatke za srpanj i kolovoz, govorimo o 5,2 milijuna dolazaka te 39,8 milijuna noćenja, što je 63 posto noćenja ostvarenih tijekom usporedivog prošlogodišnjeg razdoblja", kazali su za Slobodnu Dalmaciju iz HTZ-a.

U dva ljetna mjeseca najviše je noćenja ostvareno u domaćinstvima (27,3 milijuna), zatim u kampovima (11,7 milijuna) pa hotelima (9,9 milijuna).

Smještaj u domaćinstvima dostigao je 66 posto, kampovi 57, a hoteli 44 posto lanjskog broja noćenja. Najviše noćenja ostvareno je s tržišta Njemačke (9,8 milijuna), zatim slijede domaći (6,9 milijuna) i tržište Slovenije (6,2 milijuna). U odnosu na ostvarena noćenja tijekom prošlogodišnjeg srpnja i kolovoza, njemačko tržište ostvarilo je čak 85 posto prošlogodišnjih rezultata, domaće 90 posto, a slovensko tržište 86 posto.

Najviše noćenja tijekom srpnja i kolovoza ostvareno je u Istri (16,6 milijuna), na Kvarneru (11,9 milijuna) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (11,6 milijuna). Ako promatramo rezultate u odnosu na isto razdoblje lani, Istra i Splitsko-dalmatinska županija ostvarile su 59 posto lanjskog rezultata, a Kvarner 68 posto.

Hoće li biti posezone?

"Naše daljnje strateške i marketinške aktivnosti, posebno za posezonu, prvenstveno će ovisiti o epidemiološkoj slici Hrvatske i zemalja u okruženju... Ako okolnosti budu dopuštale, na jesen za domaće goste planiramo pokrenuti kampanju 'Tjedan odmora vrijedan' i tako omogućiti korištenje turističkih usluga u zemlji po smanjenim cijenama", rekao je direktor HTZ-a Kristijan Staničić za Slobodnu.

Tagovi: Kristjan Staničić, hrvatski turizam, posezona, koronavirus u Hrvatskoj, koronakriza, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE