GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

- Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto, naglasio je u izjavi za HRT.

Govori kako nam situacija što se tiče pandemije ne ide u prilog s obzirom na činjenicu da raste broj zaraženih, ali da je Hrvatska i dalje u narančastom i ona je percipirana kao najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu.

- Ovo je poziv svima da se pridržavaju mjera i da se cijepe kako bi se suzbila pandemija i osigurao nastavak uspješne turističke sezone, rekao je Staničić.

Od sutra su stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test.

- Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere. Što više, broj letova koji se najavljuje u sljedećim tjednima, za očekivati je veći broj britanskih turista, a trenutno ih je oko 5 tisuća, istaknuo je.

Staničić govori kako je Hrvatska turistička zajednica već duži period u smislu promidžbenih aktivnosti na glavnim emitivnim tržištima pokazala visoki stupanj fleksibilnosti u provođenju svih marketinških kampanja. Kako kaže, brojke govore da je dobro odrađen posao.

- Oko 70 posto turističkih radnika je procijepljeno, a turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Tagovi: Kristijan Staničić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE