GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine

Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 08:59
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

- Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto, naglasio je u izjavi za HRT.

Govori kako nam situacija što se tiče pandemije ne ide u prilog s obzirom na činjenicu da raste broj zaraženih, ali da je Hrvatska i dalje u narančastom i ona je percipirana kao najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu.

- Ovo je poziv svima da se pridržavaju mjera i da se cijepe kako bi se suzbila pandemija i osigurao nastavak uspješne turističke sezone, rekao je Staničić.

Od sutra su stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test.

- Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere. Što više, broj letova koji se najavljuje u sljedećim tjednima, za očekivati je veći broj britanskih turista, a trenutno ih je oko 5 tisuća, istaknuo je.

Staničić govori kako je Hrvatska turistička zajednica već duži period u smislu promidžbenih aktivnosti na glavnim emitivnim tržištima pokazala visoki stupanj fleksibilnosti u provođenju svih marketinških kampanja. Kako kaže, brojke govore da je dobro odrađen posao.

- Oko 70 posto turističkih radnika je procijepljeno, a turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Tagovi: Kristijan Staničić, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
NOĆENJA
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
ZAGREB - Jadran se prilično ispraznio u odnosu na ljeto kad je u Hrvatskoj dnevno bilo i po milijun gostiju, ali na obali ih je još oko 280.000, piše u subotu Večernji list.
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE