GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: Hrvatska na 44 posto lanjskog turističkog prometa

Staničić: Hrvatska na 44 posto lanjskog turističkog prometa
TURISTIČKA SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 17:41
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je u utorak da je Hrvatska dosad postigla 44 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je iznad procjena HTZ-a, a samo na razini mjeseca srpnja ostvareno je 60 posto lanjskog rezultata.

Staničić je u Dubrovniku sudjelovao na koordinacijskom sastanku s predstavnicima lokalnih turističkih zajednica s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

"Učinit ćemo sve da južne destinacije dođu na trenutni nacionalni prosjek, ali sve ovisi i zračnom prijevozu. Imamo preko 80 zračnih linija prema Dubrovniku i Splitu. U subotu je britanska vlada uvela obvezu samoizolacije za svoje državljane na odmoru u Španjolskoj, nakon čega smo pojačali promotivnu aktivnost. Razgovarao sam sa čelnim ljudima britanskom TUI-a i Jet2.coma, kako bi Britance potakli da posjete Hrvatsku i Dubrovnik", rekao je Staničić, koji očekuje kako će turistički promet u kolovozu dodatno porasti, sukladno rastu zračnog prijevoza.

Dodao je kako sve ovisi o epidemiološkoj situaciji u emitivnim zemljama i Hrvatskoj.

"Prisiljeni smo pratiti uvjete putovanja i restrikcije. U stalnom smo kontaktu s agencijama i najvećim turoperatorima", rekao je Staničić i najavio nastavak promotivnih aktivnosti sve do kraja listopada.

"Razgovarat ćemo i s Croatia Airlinesom kako bi zadržali zimsku liniju za Frankfurt, ali i dobili dodatne linije koje će povezati Dubrovnik s Munchenom ili Amsterdamom. Tako bi Dubrovnik imao cjelogodišnju povezanost", izjavio je Staničić.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić podsjetio je kako je jug Hrvatske bilježio dva milijuna posjeta gostiju izvan Hrvatske, od čega pola milijuna s drugih kontinenata.

Tagovi: hrvatski turizam, Kristjan Staničić, Croatia Airlines, Dubrovnik, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE