GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stanari Trnskog pobijedili Matešu

Stanari Trnskog pobijedili Matešu
POBJEDA GRAĐANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2012 / 11:23
Autor: SEEbiz / H-Alter
ZAGREB - Nakon objave u medijima o tome kako će Grad Zagreb betonsko igralište u Trnskom ustupiti na deset godina tvrtki Klompa ugostiteljstvo u vlasništu Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji na njemu namjerava podići montažni balon, pobunili su se tamošnji stanovnici.

Tvtrka Klompa ugostiteljstvo bi tako na mjestu trenutno javnog igrališta  podigla balon s dva komercijalna terena s umjetnom travom, te montažni pomoćni objekt i montažni ugostiteljski objekt.

Udruga Živim Trnsko promptno je reagirala i najavila prosvjed, te započela sa prikupljanjem peticije.

"To nije samo komad neiskorištenog betona, već prostor koji je generacijama djece omogućilo druženje i bavljenje sportom. Nestanak igrališta u Trnskom oduzet će djeci vrijedno mjesto za druženje, besplatnu rekreaciju i slobodnu igru na otvorenom. Trnsko je gradu već 'žrtvovalo' sportsku dvoranu i dvoranu mjesne zajednice građene samodoprinosima", stoji u priopćenju medijima.

Stanovnici Trnskog smatraju kako je "uzurpiranje javnog prostora namijenjenog djeci nedopustiv i sramotan čin zbog kojeg su poduzeti sve kako bi ga očuvali" i stoga od Gradske skupštine zahtjevaju da odbije ili poništi prijedlog za davanjem u koncesiju.

Na jutrošnjem sastanku sa stanarima gradonačelnik Milan Bandić je obećao kako neće potpisati Ugovor o zakupu, a za ovu "nepodopštinu", kako ju je nazvao, odgovornim je prozvao Ured za obrazovanje, kulturu i šport. No, stanari Trnskog izgleda da će nastaviti s prikupljanjem potpisa peticije.

Foto: trnsko.net

Tagovi: Trnsko, Živim Trnsko, Zlatko Mateša, Milan Bandić, Klompa ugostiteljstvo
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE