GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srednji tečaj eura iznad 7,5 kuna, HNB na mukama

Srednji tečaj eura iznad 7,5 kuna, HNB na mukama
PAD KUNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2020 / 20:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kuna je tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u utorak nastavila slabiti prema euru i u odnosu na tečajnicu od ponedjeljka oslabila je za 0,33 posto pa je srednji tečaj eura premašio 7,5 kuna i na najvišoj je razini od kraja 2017. godine.

Nakon što je na međubankarskom tržištu euro preskočio 7,5500 kuna, HNB je jučer – prvi put od lanjskog kolovoza – napravio deviznu intervenciju!

Pritom se 1. put od rujna 2015. godine odlučio na prodaju deviza i to 387,0 milijuna eura po prosječnom tečaju od 7,512738 kuna za euro, povukavši time iz financijskog sustava 2,9 milijardi kuna.

Jutros se na međubankarskom tržištu euro nalazi na razinama oko 7,5350 kuna. To je i dalje znatno iznad razine HNB-ovog srednjeg tečaja, koji je današnjim najvećim apsolutnim dnevnim rastom od sredine rujna 2018. (preko 1 i pol lipu)dosegnuo novu najvišu razinu od samog početka 2018. godine: 7,4988 kuna.

Prema kuni je na današnjoj tečajnici HNB-a ojačao i CHF – i to za 0,29% – te postignuo najvišu razinu od kraja 2015. godine: 7,0830 kuna. Nasuprot tomu, HNB-ov srednji tečaj USD-a je jučerašnjim (novim) padom od gotovo pet lipa dosegnuo najnižu razinu od sredine lanjskog srpnja: 6,5612 kuna

Tagovi: kuna, tečaj kune, tečaj eura, forex, Hrvatska narodna banka, dolar, franak
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE