GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija u Kataru predstavlja svoje naftne i gasne potencijale

Srbija u Kataru predstavlja svoje naftne i gasne potencijale
KONGRES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2011 / 10:29
Autor: SEEBiz/Tanjug
DOHA - Predstavnici Srbije učestvovaće će od danas u Dohi glavnom gradu Katara na Svetskom kongresu nacionalnih naftnih komiteta, gde će predstaviti potencijale naftne i gasne privrede zemlje
U Dohi će Srbija, prvi put od kada postoji kao država, pojaviti kao zastupnik interesa domaće naftne i gasne privrede.

U delegaciji iz Srbije biće savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić, generalni sekretar Nacionalnog naftnog komiteta Slobodan Sokolović, potpredsednik PKS Vesović, direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko, predsednik Udruženja naftnih kompanija Srbije Zoran Obradović.

Na ovom skupu Srbija će biti punopravan učesnik, budući da je u martu ove godine formiran Nacionalni naftni komitet Srbije, koji je nacionalno telo Svetskog naftnog saveta (WPC).

Osnivači Nacionalnog naftnog komiteta Srbije su Univerzitet u Beogradu i Novom Sadu, Privredna komora Srbije, NIS, Transnafta, Srbijagas, Lukoil Srbija, Udruženje naftnih kompanija Srbije i Srpska naftno gasna asocijacija.

WPC je međunarodna organizacija, osnovana 1933. sa namerom da promoviše upravljanje svetskim izvorima nafte za dobrobit čovečanstva, a čine ga nacionalni komiteti više od 60 zemalja članica Ujedinjenih nacija sa pet kontinenata, koje proizvode preko 95 odsto svetske nafte i gasa.

Osnovna funkcija WPC je da ubrza i olakša dijalog između zainteresovanih strana u naftnom sektoru, a posvećen je i primeni naučnih dostignuća u industriji nafte i gasa, transferu tehnologija i korišćenju svetskih naftnih resursa za dobrobit svih.
Tagovi: Svetski naftni savet, WPC, Nacionalni naftni komitet Srbije
PROČITAJ I OVO
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
AKCIZE
Srbija: Nove akcize poskupljuju rakiju, pojeftinuju viski
BEOGRAD – Predlogom zakona o izmeni Zakona o akcizama koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da se sva jaka alkoholna pića oporezuju prema procentu čistog alkohola merenog na 20 stepeni Celzijusa u gotovom proizvodu, nezavisno od koje su sirovine proizvedena.
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
CIJENE I DIONICE
Iskustvo potvrđuje: Inflacija nije loša vijest za dionička tržišta
NEW YORK - U SAD-u je inflacija mjerena indeksom potrošačkih cijena (CPI) porasla iznad 4% prvi put od 2008. (4,2).
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
ITALIJA
Možemo li ove sezone računati na veći broj talijanskih turista?
RIJEKA - Kao i neke druge zemlje, Talijani su odlučili ne čekati, već krenuti u spašavanje turističke sezone s obzirom na to da je pandemija COVID-19 desetkovala turistički sektor ove turističke velesile.
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
TJEDNI FOREX
Dolar gotovo nepromijenjen prema košarici valuta
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna ostala gotovo nepromijenjena, blizu najniže razine u više od dva mjeseca, a u fokusu ulagača bilo je jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u.
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
PAD
Svjetska tržišta: Indeksi pali zbog jačanja inflacijskih pritisaka
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer je ulagače zabrinulo jačanje inflacijskih pritisaka u SAD-u, što bi američku središnju banku moglo navesti na zaoštravanje monetarne politike prije nego što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE