GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šolta kao čežnja

Šolta kao čežnja
DESTINACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Austrijski dnevni list Kurier piše u nedjelju o hrvatskom otoku Šolti kao o drugom domu austrijskih turista koji ga zbog epidemije koronavirusa ne mogu posjetiti.

"Naša čežnja ima ime - mali dalmatinski otok Šolta koji izranja iz beskonačnosti morskih dubina a zbog koronavirusa neizgledno je kada će se ponovno moći posjetiti", navodi list.

"Mali hrvatski otok Šolta između Splita i Brača bio nam je uobičajeno krajem ljeta dva do tri tjedna drugi dom a samo putovanje na otok bio je poseban doživljaj i ritual", dodaje autor članka.

Neki Austrijanci su i ove godine rezervirali odmor na Šolti kada se još nije znalo za Covid-19. Od izbijanja epidemije sve se je promijenilo i nitko ne zna kada će se uspostaviti normalni režim putovanja.

"Koronavirus nas zasad prisiljava da ostanemo kod kuće, ali samim tim povećava se žarka želja da uskoro živimo kako smo živijeli prije", piše urednik rubrike "Užitak putovanja" Uwe Mauch.

Za Šoltu kaže da obiluje prekrasnim maslinicima, vrtovima sa stablima limuna, naranči i smokava te mirisima lavande, ružmarina, lovorike, smilja i dugih mediteranskih biljaka.

Jedinstveno ozračje i miris mora te južnjačka opuštenost ljubaznog domaćeg stanovništva, njihove pjesme, jela, vina, običaji, šetnje kroz voćnjake i maslinike te domaći med samo su neki od specifičnosti otoka piše Mauch.

Bilo bi jako lijepo kada bi na kraju beskonačnog tunela ograničenja izazvanih koronavirusom bilo moguće krajem ovog ljeta ponovno posjetiti Šoltu, zaključuje autor.

Bečke ulice i trgovi Beča su na Uskrs uglavnom prazni i građani se pridržavaju strogih mjera vlade.

Prema ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, u epidemiji covida-19 zaraženo je 13.945 i umrlo 350 ljudi.

Tagovi: otok Šolta, Šolta, uvala Maslinica, austrijski turisti, hrvatski turizam, Austrija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE