GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan oporavak azijskih tržišta

Snažan oporavak azijskih tržišta
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 07:21
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijske dionice snažno su oporavile u utorak, jer je obećanje Federalnih rezervi o bespovratnom financiranju oslabilo bolna naprezanja na financijskim tržištima, čak i ako to neće ublažiti trenutni ekonomski udar koronavirusa.

Iako je Wall Street izgledao neimpresioniran, ulagači u Aziji bili su dovoljno ohrabreni da podignu E-Mini futurese na S&P 500 za 3%, a japanski Nikkei 6,2%. Ako se održi, to bi bio najveći dnevni porast za Nikkei od kraja 2016.

MSCI-ov najširi indeks azijsko-pacifičkih dionica izvan Japana skočio je za 4,2% na više od polovine pada u ponedjeljak. Shanghai Blue Chip Index dobio je 2,7%.

Europa je izgledala za nijansu optimističnije jer su se EUROSTOXXX 50 budućnosti povećale za 3,3%, a FTSE budućnosti 3,1%.

U svom najnovijem drastičnom koraku, Fed je ponudio da kupi neograničenu količinu imovine kako bi stalan tržište i proširio svoj mandat na korporativne i muni obveznice.

Brojevi su sigurno veliki, a analitičari procjenjuju da bi paket mogao zajamiti nefinancijske tvrtke ili četiri trilijuna dolara ili više.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE