GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenska agencija odbacila zahtjev Adrisa za povećanjem udjela u Savi Re

Slovenska agencija odbacila zahtjev Adrisa za povećanjem udjela u Savi Re
CRVENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2016 / 08:22
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenska Agencija za nadzor osiguranja odacila je zahtjev Adris Grupe za povećanje vlasničkog udjela u Grupi Sava Re.
Rovinjska Adris Grupa prije mjesec dana zatražila je povećanje vlasništva u drugom po veličini slovenskom osiguravatelju Savi Re sa sadašnjih oko 20 posto na 33 posto vlasničkog udjela, što je neposredno ispod praga za preuzimanje, izvijestio je ljubljanski Dnevnik.

Agencija je, prema izvorima ovog lista, zahtjev odbacila i pozvala Adris Grupu da ga dopuni.

Apetiti hrvatskog osiguravatelja su u neskladu s državnom strategijom, budući da se strategijom slovenskog parlamenta upravljanja o državnim investicijama ne dozvoljava privatizacija Save Re.

Štoviše, treba napomenuti da su Grupa Sava Re i Adris regionalni konkurenti. Prema pisanju nekih medija Adris bi mogao blokirati velike planove ekspanzije Save Re, na primjer, kupnju Sarajevo osiguranja, na koju ga nagovara Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja ima 6,2 posto udjela u Savi Re.

Grupacija Sava Re je 2015. godinu zaključila iznad planiranog. Zabilježila je porast čiste dobiti od 9,3 posto viši nego 2014. godine. Čista neto dobit 2015. godine tako je iznosila 33,4 milijuna eura te je premašila planirano za 10,9 posto. Porastu neto dobiti najviše je doprinio segment imovinskih osiguranja u Sloveniji, čija je dobit prije oporezivanja iznosila je 24 milijuna eura. Poboljšanje je uglavnom posljedica odličnog rezultata Zavarovalnice Maribor, koja je postigla najviši rezultat poslovanja od početka svojeg djelovanja.

Planiramo da će grupacija u 2016. godini sakupiti 487,9 milijuna eura bruto premije, što predstavlja rast od 0,3 posto u odnosu na 2015. godinu. Postavljeni cilj za 2016. godinu je i 33,4 milijuna eura poslovne neto dobiti za grupaciju, što znači 11,6-postotni povrat na vlasnički kapital.
Tagovi: Adris Grupa, Sava Re, Croatia osiguranje, Sarajevo osiguranje, EBRD, Ante Vlahović
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE