GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sloveniju danas očekuje prometni kaos

Sloveniju danas očekuje prometni kaos
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2020 / 08:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Kilometarske kolone, koje su donijele nekoliko sati čekanja, jučer su počele na graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije, a većina turista najvjerovatnije će krenuti kući danas ili sutra.

Prema hrvatskim podacima, prije nekoliko dana u Hrvatskoj je bilo na odmoru više od 150.000 Slovenaca, javio je Radio Slovenija.

Kao što je poznato, slovenski državljani moraju se do ponedjeljka navečer vratiti u Sloveniju bez 14-dnevne karantene, a ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs savjetuje im da krenu ranije.

"To smo učinili kako bismo omogućili više raspršeni povratak tijekom vikenda. Ali pozivamo sve da ne čekaju do ponedjeljka. Budući da bi gužva mogla propustiti ponoć i pasti u utorak i karantenu", rekao je u četvrtak.

Policija je također spremna za napad na graničnim prijelazima.

Maja Ciperle Adlešič iz ljubljanske policijske uprave rekla je za MMC u petak: "Putnike se traži da imaju pripremljen odgovarajući dokaz o boravku u drugim zemljama, jer se na taj način skraćuje postupak na graničnom prijelazu." Naglasila je da će policijski službenici moći provjeriti i svoj boravak u drugim zemljama kod susjednih tijela sigurnosti: "Ako osoba ne uspije ispravno dokazati svoj boravak, strogo će se poštovati deklaracija Vlade RS."

Uvjerila je i da će policija na graničnim prijelazima "osigurati optimalan broj otvorenih traka i samim tim protok prometa organizacijskim mjerama".

"Zajedno sa zaposlenicima Ministarstva zdravstva učinit ćemo sve što je u našoj moći s ojačanim timovima kako ne bi došlo do kašnjenja u donošenju i uručivanju odluka, a samim tim i do gužve na granicama", dodala je.

Fotografija: Dnevnik

Tagovi: slovenski turisti, Aleš Hojs, Maja Ciperle Adlešič, Jelko Kacin, karantena
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE