GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenci u kolovozu na Bledu sa čak jedanaest puta više noćenja nego lani

Slovenci u kolovozu na Bledu sa čak jedanaest puta više noćenja nego lani
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2020 / 20:56
Autor: SEEbiz / Svet kapitala
BLED - U kolovozu ove godine na Bledu je zabilježeno 144.500 noćenja, što je 69 posto realizacije lanjskog kolovoza.

Najviše od 55.000 noćenja ostvarili su slovenski gosti, kojih je na Bledu bilo jedanaest puta više nego u kolovozu prošle godine, objavio je danas Turizam Bled, gdje su zadovoljni kolovoškim brojem noćenja.

Prema riječima direktora Turizma Bled Tomaža Rogelja, brojke su bile niže nego lani, ali ipak iznad očekivanja. Popunjenost je bila gotovo 70%.

"Ako uzmemo u obzir da dosta hotela nije bilo otvoreno, utvrdit ćemo da je popunjenost bila vrlo dobra", objasnio je Rogelj.

Hoteli Kompas, Savica i Grand hotel Toplice zatvoreni su, baš kao i Savini aneksi, a hotel Rikli Balance otvoren je tek 15. kolovoza. Ipak, na Bledu je u kolovozu ove godine zabilježeno 144.500 noćenja, što je 69 posto od prošlogodišnjih 211.000 noćenja u kolovozu. Na godišnjoj razini, Bled je ove godine ostvario nešto više od 42 posto noćenja od 1. siječnja do 31. kolovoza.

Kako je naglasio Rogelj, Bled je ove godine disao punim plućima, jer nije bilo zagušenja i prezasićenja. Struktura gostiju također je bila različita, jer je na Bledu bilo pojedinačnih gostiju, raštrkanih po sobi. "Sve nam je ovo učinilo vrlo dobar kolovoz", rekao je zadovoljni direktor Turizma Bled.

Većinu noćenja ove godine ostvarili su slovenski gosti, naime više od 55.000 u kolovozu, zatim Nijemci s nešto manje od 33.000 noćenja, a slijede Nizozemci i Mađari. Slovenski su gosti na Bledu u kolovozu ove godine proveli čak jedanaest puta više noćenja nego u kolovozu prošle godine, kada su ih stvorili 5000.

Ovim informacijama Rogelj je pohvalio i vladinu odluku o turističkim bonovima, što je pridonijelo većoj popunjenosti, kao i domaće pružatelje usluga, koji su stvorili dodatnu ponudu i pokušali se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. "To je rezultiralo i činjenicom da je Bled, po našem mišljenju, u očima javnosti stekao kao odredište koje je zanimljivo i ima puno za ponuditi", rekao je Rogelj.

Pojedinačne hotelske kuće, posebno Sava hoteli Bled i hotel Ribno, ove su godine uložile velika sredstva u promociju na slovenskom tržištu, a Turizem Bled od lipnja provodi aktivnu digitalnu kampanju usmjerenu na planinarenje i biciklizam na slovenskom tržištu i u obližnjim zemljama.

Tagovi: Bled, slovenski turisti, slovenski turizam, Turizem Bled, Tomaž Rogelj
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE