GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slavko Linić: Aldottova smjena nije tema, pogotovo ne putem medija

Slavko Linić: Aldottova smjena nije tema, pogotovo ne putem medija
INA-MOL-VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2012 / 16:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako smjenjivanje predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta nije predmet razgovora dvaju strateških partnera vlasnika Ine, pogotovo ne putem medija.
Evidentno je da odnosi unutar Nadzornog odbora (NO) Ine nisu onakvi kakvi bi trebali biti i to je razlog zašto premijer Zoran Milanović inzistira da se s jakim timom MOL-a sastanu najodgovorniji ljudi iz Vlade, kazao je Linić novinarima zamoljen za komentar medijskih objava prema kojima hrvatski članovi NO Ine traže Aldottovo razrješenje.

Možemo govoriti o nepoštivanju hrvatskih članova NO koje je evidentno, rekao je Linić te istaknuo kako treba i obnoviti ulaganja u Inine rafinerije i maloprodajnu trgovačku mrežu.

"To su stvari o kojima trebamo razgovarati, ali i o odgovornosti svih članova NO, promjenama dioničarskog ugovora i o tome što je interes Vlade u Ini i što očekujemo. Sve ostalo su nesporazumi i neprihvatljivi odnosi između dvaju partnera", rekao je Linić.

Mađarski MOL danas je izrazio nezadovoljstvo i zabrinutost pismom koje je Vladi uputilo četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora (NO) Ine, u kojem traže smjenu predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta.

MOL je preko medija saznao da su određeni članovi NO-a Ine poslali pismo hrvatskoj Vladi, te je "nezadovoljan i zabrinut zbog činjenice da je nekoliko informacija navedenih u članku netočno, pogrešno predstavljeno te prikazuju Inin položaj i Molove namjere na krivi način", kaže se u priopćenju MOL-a.

Iz MOL-a podsjećaju da su i do sada govorili kako bi u trenutnoj situaciji imenovanje potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića u NO Ine "svakako bio dobar potez". On bi omogućio hrvatskoj Vladi informacije iz prve ruke o "istinitim tendencijama i rezultatima te se uvjeriti u neistinitost svih netočnih, lažnih i pogrešno interpretiranih činjenica i informacija koje su iznesene u objavljenim dijelovima tog pisma o Ininoj financijskoj situaciji, investicijama i rezultatima", kaže se u priopćenju.

U MOL-u vjeruju da se Inom dobro upravlja, ona ostvaruje dobit, investicije su ubrzane i rukovodstvo radi dobar posao.

Četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine nedavno su poslali pismo Vladi u kojem upozoravaju da je, s obzirom na stanje u toj kompaniji, došlo vrijeme da se zahtijeva smjena predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta.

Hrvatski članovi deveteročlanog NO-a Ine su Davor Štern, Gordana Sekulić, Damir Vanđelić i predstavnica radnika Maja Rilović.

Oni u pismu Vladu upozoravaju i da mora započeti s pregovorima oko izmjene dioničarskog ugovora jer država, iako ima samo 2,4 posto manje dionica od MOL-a, koji još nije dosegnuo 50-postotni udio u Ini, nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na ono što se u Ini događa.

Tagovi: Slavko Linić, Zoltan Aldott, Zoran Milanović, Ina, MOL
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE