GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Ine izabrala članove NO-a; na čelu Siniša Petrović

Skupština Ine izabrala članove NO-a; na čelu Siniša Petrović
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2012 / 19:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dioničari Ine na današnjoj su izvanrednoj glavnoj skupštini kompanije izabrali osam članova Nadzornog odbora - tri nova člana koja je predložila hrvatska Vlada te pet starih/novih članova koje je predložio mađarski MOL, a novi je Nadzorni odbor potom održao svoju sjednicu na kojoj je za predsjednika tog tijela izabran Siniša Petrović.
Kako je priopćeno iz Ine, na dnevnom su redu skupštine bile odluke o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora, pa su tako iz Nadzornog odbora opozvani Davor Štern, Damir Vanđelić i Gordana Sekulić, a za tri nova člana koja predlaže hrvatska Vlada kao dioničar imenovani su Željko Perić, Siniša Petrović i Mladen Proštenik.

Uz te novoizabrane članove Nadzornog odbora, na mandat od četiri godine, počevši od dana stupanja na snagu odluke, izabrani su i dosadašnji članovi Nadzornog odbora Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horvath, Jozsef Molnar, György Mosonyi te Oszkar Vilagi.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj nakon Skupštine, Siniša Petrović izabran je za predsjednika Nadzornog odbora Ine, dok je György Mosonyi izabran za potpredsjednika, navodi se u priopćenju.

Izvanredna skupština Ine sazvana je početkom studenoga i tada je predloženo da se opozovu tri sadašnja i izaberu tri nova člana Nadzornog odbora koje predlaže hrvatska Vlada, a početkom prosinca mađarski je MOL predložio ponovni izbor svojih pet predstavnika u Nadzornom odboru, čime bi svi članovi u tom tijelu bili izabrani na novi mandat od četiri godine. Naime, sadašnji je mandat petorici članova Nadzornog odbora koje predlaže MOL istjecao 10. lipnja 2013. godine.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika. Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Maja Rilović.

Vlada RH je imenovanje tri nova člana Nadzornog odbora Ine predložila krajem listopada, a tada je Nadzornom odboru predložila da za predsjednika tog tijela izabere Sinišu Petrovića.

Tagovi: Siniša Petrović, Davor Štern, Ina, Željko Perić, Mladen Proštenik, Damir Vanđelić, Gordana Sekulić
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE