GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Beograda smenila Timofejeva s dužnosti direktora Studija B

Skupština Beograda smenila Timofejeva s dužnosti direktora Studija B
SMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2014 / 19:16
Autor: SEEbiz / B92 / Beta
BEOGRAD - Skupština grada Beograda razrešila je Aleksandra Timofejeva dužnosti direktora Studija B.
Prethodno je Nadzorni odbor RTV Studio B predložio njegovu smenu. Za v.d. direktora tog preduzeća, na period od šest meseci, imenovana je novinarka te televizije Ivana Vučićević, koja je diplomirani novinar, master komunikologije i diplomirani ekonomista.

Timofejev je za B92 izjavio da nije iznenađen smenom jer je to nešto što je prethodnih meseci i očekivao.

"Mesto direktora Studija B je politička funkcija, a ja nisam političar. Neko očekuje da se od Studija B napravi nešto drugo", kaže Timofejev.

"Politika me na neki način, iako nisam političar, niti imam veze sa političarima, dovela na ovo mesto i isto tako su političari odlučili i da me sklone", rekao je Timofejev.

Timofejev je naveo da je, kada je pre šest godina bio pozvan da bude direktor Studija B, prvo rekao da nije političar i da je to politička funkcija.

"Oni su rekli 'samo ti napravi dobru gradsku televiziju i niko te ništa neće pitati'. Ja sam siguran da sam sa timom ljudi napravio dobru gradsku televiziju koja nema nikakve veze sa bilo kakvom političkom pričom niti sa politikom. Nijednog trena nije bila priča o politici", rekao je Timofejev.

Timofejev je istakao da mu je "bilo veliko zadovoljstvo" da radi sa ljudima iz tog tima.

"Sada, Bože moj, smenjen, smenjen, šta da radiš", rekao je Timofejev.

Predlog za njegovu smenu se "temelji na analizi rezultata rada direktora Timofejeva" i potrebi da se "u složenim društvenim i ekonomskim okolnostima, novim kadrovskim rešenjima pojačaju aktivnosti" Studija B i "dodatno unaprede poslovni, medijski i profesionalni standardi u obavljanju funkcije javnog radiotelevizijskog servisa glavnog grada", preneo je predsednik tog odbora Milivoje Pavlović agenciji Beta.

Odbornici su razrešili dužnosti i direktorku Doma zdravlja Stari grad Gordanu Dragašević na lični zahtev, a na mesto v.d. direktora te zdravstvene ustanove na period od šest meseci imenovana je Vesna Janušević.

Skupština grada Beograda izabrala je članove stalnih radnih tela skupštine grada, a za zamenika gradskog javnog pravobranioca izabrala je Aleksandra Jovanovića.

Odbornici su takođe razrešili v.d. direktore pojedinih javnih preduzeća i institucija i ponovo ih imenovali na te funkcije na period od šest meseci. Za v.d. direktora Infostana ponovo je postavljen Vladimir Baćović, a za v.d. direktora Gradske čistoće Siniša Lazarević. Za v.d. direktora Beogradskog vodovoda imenovan je Svetozar Veselinović, a za v.d. direktora Parking servisa Andrija Čupković.

Za v.d. direktora JP Ada Ciganlija ponovo je imenovan Žarko Šormaz, za v.d. direktora Javnog osvetljenja Aleksandar Cincar-Poposki, za v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Srđan Milanović, a za v.d. direktora Sava centra Dragan B. Grgurević.

V.d. direktor Gradskog stambenog i u narednih šest meseci biće Veselin Marković, Nikola Kovačević biće ponovo v.d. direktora Beogradske tvrđave, a Marko Stojanović v.d. direktor Doma omladine.

Dosadašnji v.d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Dragomir Spasić podneo je ostavku, pa će tim preduzećem u narednih pola godine upravljati Željko Milković.

Skupština grada je razrešila dužnosti direktora Beogradskog hipodroma Branimira Jovanovića, a za v.d. direktora imenovala Dejana Vujičića.

Na sednici su takođe potvrđeni mandati novim odbornicima, među kojima su tri sa liste SNS, četiri sa liste SPS-PUPS-JS, jedan sa liste DSS, a pet sa liste DS.

Tagovi: Aleksandar Timofejev, Studio B, Siniša Mali, Ivana Vučićević
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE