GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škorić: Do kraja rujna montaža kompletne rasponske konstrukcije Pelješkog mosta

Škorić: Do kraja rujna montaža kompletne rasponske konstrukcije Pelješkog mosta
PELJEŠKI MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 21:03
Autor: SEEbiz
KOMARNA - Premijer Andrej Plenković prošetao je u utorak poslijepodne Pelješkim mostom.

Dionicu dugu tristotinjak metara prešao je u pratnji resornog ministra prometa, Olega Butkovića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, koji su ga upoznali s dinamikom radova na mostu.

Istaknuto je da je već postavljena polovina rasponske konstrukcije mosta, te da će se Komarna i Brijesta spojiti u rujnu ove godine.

- Danas smo se imali priliku po prvi put prošetati Pelješkim mostom. Preostale su još 24 rasponske konstrukcije koje će doći tijekom svibnja iz Kine. Most napreduje i na jesen ćemo povezati jug s ostalim dijelom Dubrovačko-neretvanske županije te ostvariti teritorijalni integritet RH. To je i najveće postignuće ovog projekta vrijednog 526 milijuna eura, kazao je premijer Plenković.

I ministar Butković zadovoljan je dinamikom radova na Pelješkom mostu, piše Dubrovački vjesnik.

- U prometnu infrastrukturu ulažemo više od 25 milijardi kuna, ali Pelješki most ima simboličan značaj. Usprkos pandemiji koja je zadesila čitav svijet radovi na mostu napreduju i na svu sreću nije bilo velikih zastoja. Do kraja rujna će biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a već početkom naredne godine most će biti spreman za tehnički pregled - pojasnio je ministar Oleg Butković, naglašavajući da bi kompletan projekt Pelješkog mosta s pristupnim cestama trebao biti završen do ljeta 2022.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako radovi napreduju dobrim intenzitetom te očekuje da će se do kraja rujna montirati kompletna rasponska konstrukcija, nakon čega ide opremanje i završni radovi. Istaknuo je i da jako dobro idu radovi oko pristupnih cesta.

- S pelješke strane je spojena konstrukcija u dužini od 210 metara, a s neretvanske 320 metara. U zadnjem tjednu svibnja dolazi i zadnja pošiljka dijelova za rasponsku konstrukciju. Radovi napreduju i na pristupnim cestama mostu. Probijen je i drugi tunel Kamenice u dužini 499 metara i optimistični smo što se tiče završetka druge faze radova na pristupnim cestama. Na kraju ostaju treća i četvrta faza takozvana stonska obilaznica. Nakon početnih teškoća radovi napreduju. Ključna mjesta na trasi, tuneli Supava i Polakovica se užurbano rade. Između ova dva tunela će se graditi most preko stonskog zaljeva dužine 500 metara. U splitskom škveru je završen najduži čelični element za taj most, dužine 93 metra - pojasnio je Škorić.

Tagovi: Josip Škorić, Pelješki most, Hrvatske ceste, Andrej Plenković, Oleg Butković, China Road and Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE