GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skladgradnja i Strabag grade spojnu cestu Luka Ploče-Grad Ploče

Skladgradnja i Strabag grade spojnu cestu Luka Ploče-Grad Ploče
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2015 / 20:43
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
PLOČE - Hrvatske autoceste odabrale su ponudu “Skladgradnje” d.o.o. i “Strabaga” kao najpovoljniju za projekt rekonstrukcije brze ceste i izgradnje spojne ceste za luku Ploče i grad Ploče.

Ponuda Zajednice ponuditelja, splitske “Skladgradnje” i austrijskog “Strabaga”, odabrana je jer “u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije za nadmetanje i prema kriteriju najniže cijene je ocijenjena najpovojnijom”, stoji u odluci koju je nakon pregleda i ocjene ponuda potpisao Davor Mihovilović, predsjednik Uprave HAC-a.

Naime, ponuda “Skladgradnje” i “Strabaga” iznosi 56 milijuna i 897.180,29 kuna (s PDV-om 71.673.158,25), dok je drugorangirana ponuda zagrebačkog “Viadukta” d.d. 58.122.534,60 kuna (s PDV-om 72.653.168,25). Trećerangirana je Zajednica ponuditelja koju čine hrvatske tvrtke “Colas” d.d., “Geotehnika” d.o.o., “Magma” d.o.o. i “Elektrocentar Petek” d.o.o. te slovačka “Inžinierske Stavby” s ponuđenom cijenom od 60.080.300,11 kuna (s PDV-om 75.100.375,14).

Austrijska tvrtka “Swietelsky” B.m.b.H ponudila je igradnju za 72.236.227,40 kuna (s PDV-om 92.795.284,25), dok je osječka “Gradnja” d.o.o. imala najvišu ponudu – 77.736.273,55 kuna (s PDV-om 97.170.341,94).

Na ovaj odabir ponude, deseti, posljednji dan za ulaganje žalbe, 15. svibnja, Državnoj agenciji za kontrolu postupka javne nabave žalio se drugorangirani “Viadukt”. Kada će vijećati Agencija i kada će odlučiti o žalbi, to se sada ne zna, ali je poznato da je nakon konačne odluke i početka radova rok za njihov završetak: za rekonstrukciju spojne ceste – pet mjeseci, a svih radova 12 mjeseci.

Tagovi: Skladgradnja, Strabag, Luka Ploče, Grad Ploče, Viadukt
PROČITAJ I OVO
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza najjača od 2008. godine, Telekom Slovenije dobitnik tjedna
LJUBLJANA - I dok je rast na zapadnim burzama ove godine zaustavljen, Ljubljanska burza je i dalje zelena, što je svakako posljedica visokih priljeva u domaće investicijske fondove.
Dobar početak godine za euro i jen
TJEDNI FOREX
Dobar početak godine za euro i jen
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, premda su čelnici američke središnje banke najavili mogućnost povećanja ključnih kamatnih stopa već u ožujku.
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street pao drugi tjedan zaredom, Fed uskoro povećava kamate
ZAGREB – Na Wall Streetu su cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, a pala je i većina ostalih najvećih svjetskih burzi jer američka središnja banka poručuje da bi zbog visoke inflacije uskoro mogla povećati kamatne stope.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao sedmi tjedan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj je burzi protekloga tjedna Crobex indeks porastao sedmi tjedan zaredom i dosegnuo novu najvišu razinu od ožujka 2017. godine, dok je Crobex10 dosegnuo najvišu razinu od uvođenja 2009.
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
ŽELJEZNICA
Putin planira izgradnju željeznice na Arktik
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zadužio je vladu da iznese prijedloge o izgradnji željezničke pruge koja će voditi do obale Barentsova mora, na sjeverozapadu zemlje, dok Moskva nastoji razviti Arktik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE