GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šipuš najoštrije osuđuje napad na novinara Hrvoja Šimičevića

Šipuš najoštrije osuđuje napad na novinara Hrvoja Šimičevića
OSUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2015 / 20:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar kulture Berislav Šipuš najoštrije je osudio napad na novinara Hrvoja Šimičevića koji je u Rijeci 5. kolovoza izvještavao s tribine na kojoj su žene različitih nacionalnosti govorile o svojim iskustvima u ratu, istaknuvši kako je to napad na slobodu i sigurnost novinara koji rade svoj posao i napad na slobodu izražavanja.
Napad na novinara Hrvoja Šimičevića napad je ne samo na pojedinca, već i napad na slobodu izražavanja kao i na slobodu i sigurnost novinara; Šimičeviću su napadači pokušali oduzeti pravo i odgovornost da radeći svoj posao javnost informira o važnim društvenim temama, ističe Šipuš u priopćenju upućenom medijima u petak.

"Želimo društvo u kojem će biti moguće čuti različite glasove - pa i one koji se do sada bili obavijeni šutnjom i marginalizirani, u kojem ćemo istovremeno i u politici i u kulturi svjedočiti međusobnom uvažavanju i toleranciji. Događaj nakon tribine u Rijeci zasigurno nije išao u tom smjeru", ističe ministar kulture.

"Najoštrije osuđujem napad na novinara Hrvoja Šimičevića, jer novinari svoj posao moraju moći obavljati u punoj sigurnosti i autonomiji – sigurnosti radnih prava, ali i zaštiti od napada i kažnjavanja", poručuje Šipuš u priopćenju.

U srijedu 5. kolovoza u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci izvedena je "dokumentarna predstava 'Drugi rat'", u kojoj je pet žena ratnih stradalnica raznih nacionalnosti iz Hrvatske i BiH, govorilo o svojim teškim životnim iskustvima tijekom rata, kada su zbog svoje nacionalnosti ili nacionalnosti svojih muževa bile iseljavane ili protjerane iz svojih domova, a nekima su muževi ubijeni. Priredba je izvedena u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem i Documentom – Centrom za suočavanje s prošlošću.

Ta je manifestacija izazvala prosvjed braniteljskih udruga i navijača Armade. Branitelji su tvrdili da se ne radi o kulturnom nego političkom skupu i provokaciji na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Zbog okupljanja prosvjednika pred HNK, morala je intervenirati policija, koja je prekršajno prijavila deset osoba.

Hrvatsko novinarsko društvo izvijestilo je da je Šimičević, koji je izvještavao s događaja, dobio dva udarca šakom u glavu dok je čekao autobus kako bi se vratio u Zagreb. HND je zaražio da policija što prije nađe onoga tko je napao novinara.
Tagovi: Berislav Šipuš, Hrvoje Šimičević, Oliver Frljić, Lupiga, Armada, HNK Rijeka
PROČITAJ I OVO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
OPCIJE
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
NEW YORK - Digitalni dolar mogao bi biti dobro rješenje za Amerikance koji nemaju pristup bankovnim računima ili sistemima za olakšano plaćanje. To je rekla Janet Yellen, američka ministrica financija.
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
ZAGREB - Nešto bolji promet i rast indeksa obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE