GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Simič stavio mandat na raspolaganje Vladi Srbije

Simič stavio mandat na raspolaganje Vladi Srbije
MANDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2013 / 17:51
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Ivan Simič demantovao je danas da izbegava plaćanje bilo kog poreza, i istovremeno je Vladi Srbije stavio na raspolaganje svoj mandat iz, kako je rekao, moralnih razloga.
"Molim Vas da vi, kao vlada, odlučite da li i dalje mogu da obavljam ovu funkciju, jer ne želim da radim u atmosferi tabloidnih pritisaka i laži koji su, pretpostavljam, posledica jednakog tretmana svih poreskih obveznika posebno kada je reč o blokadama računa zbog neizmirenih obaveza, naveo je on u pismu koje je danas pre podne uputio vladi.

On je na konferenciji za novinare najavio da će podneti građansku tužbu protiv lista "Alo", zbog teksta u kome taj list tvrdi da je Simič priznao da izbegava plaćanje poreza.

"Neka 'Alo' kaže koji porez nisam platio i koji porez izbegavam", poručio je direktor Poreske uprave i, takođe, demantovao da je u razgovoru za taj list izjavio "Imam of šor firme, pa šta!", što je stavljeno kao naslov teksta.

Simič je izrazio sumnju da je jedan od razloga zašto su takvi navodi sada objavljeni i činjenica da počinje unakrsna provera imovine i prihoda građana u Srbiji.
"Ako vlada odluči da moram da idem, ja ću ići, tu nema nikakvih problema", rekao je on naglasivši da smatra da je za šest meseci koliko je direktor Poreske uprave postigao mnogo, i da o tome mogu da daju ocenu poreski obveznici.

On je naglasio da odgovorno i redovno prijavljuje i plaća sve poreze i u Srbiji i u Sloveniji, u kojoj je poreski rezident i gde ima tri firme, a da holding preduzeća koja ima registrovana na Kipru, odnosno Britanskim Devičanskim Ostrvima ne obavljaju nikakve delatnosti.

Simič je istakao i da u činjenici da poseduje firme registrovane u tim zemljama nema ništa nezakonito i da on kao čovek koji se već dugo godina bavi poreskom materijom "prokleto pazi" da poštuje sve propise. Prema njegovim rečima, vlasništvo nad svim firmama prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije u Srbiji, koja je ustanovila da nema kršenja zakona, niti sukoba interesa.

Simič je naveo i, da kada se uporede poreske stope u Srbiji i na Kipru, Kipar ima više poreske stope, osim PDV-a koji je niži u toj zemlji i poručio da nema razloga da bilo ko iz Srbije osniva firme u of šor zonama, jer su porezi u zemlji povoljni. On je istakao da je na čelo Poreske uprave u Srbiji došao jer mu je to bio izazov, da je u Sloveniji u svojoj firmi kao poreski savetnik imao prihode od 10.000 do 20.000 evra mesečno, a da na sadašnjoj poziciji ima platu od oko 1.500 evra.

Povodom pisanja "Aloa" da poseduje zemljište sa rečnim koritom, Simič je napomenuo da se radi o dve parcele koje je kupio 1995. godine za 5.000 maraka - šumi od 352 kvadratnih metara, i koritu reke od 180 kvadrata, i pokazao slike tog zemljišta.

Tagovi: Ivan Simič, Poreska uprava Srbije, Poreska uprava, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Investitori su se posebno okomili na izdanja iz turističkog sektora. Sektorski indeks CROBEXturist potonuo je 5,7 posto.
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE