GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šeks: HDZ ide na razbijanje Mosta

Šeks: HDZ ide na razbijanje Mosta
STRATEGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2016 / 08:40
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Danas su u Poligrafu Hrvatskog radija gostovali Vladimir Šeks i Davorko Vidović, koji su se osvrnuli na aktualnu političku krizu između MOST-a i HDZ-a.

"Ovakve situacije još nisam vidio, a u politici sam 50 godina", kaže Šeks.

"Jedno 35 godina sam u politici, ali ovakvu situaciju ne, sigurno nisam vidio, ovo je nova situacija, iako smo 2001. godine imali dvije godine mandata Vlade. Kad je Budiša bio glavni partner SDP-a u koaliciji, a to je završilo novom Vladom. To je nešto najbliže ovoj situaciji, kad su svi ministri HSLS-a otkazali poslušnost vlastitom predsjedniku stranke, ali tada nije bilo potrebe za novim izborima", ističe Vidović.

"Jučer je predsjednik MOST-a Božo Petrov navijestio politički rat HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, to je najava rata, odnos je praćen po jednoj zakonitoj crti gdje je MOST neprekidno ucjenjivao i davao ultimatume HDZ-u, a kruna toga je bila jučer, kada je naviješten poltički rat.

Označio je HDZ političkim neprijateljem. Stoga je sasvim razumljiva reakcija HDZ-a, Brkića i Karamarka da se u tom političkom ratu nađe odgovarajući izlaz. Što će se dogoditi ovih dana? Najvjerojatnije će u HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji ići na to da se dio MOST-ovih zastupnika koji nastoji glasati za opoziv Karamarka utječe da promjene stajalište. MOST je od početka dosta nejedinstven, dosta podložan različitim utjecajima i podjelama, mislim da će djelatnost HDZ-a i Domoljubne koalicije ići u pravcu da ne dođe do većine koja bi izglasala nepovjerenje Karamarku.

To će sada biti jedna utakmica i ring, u kojoj će HDZ nastojati da MOST otkaže poslušnost Petrovu, da se ne dopusti da dođe do izglasavanju nepovjerenja Karamarku. To bi u dominu efektu dovelo do prijevremenih izbora. HDZ treba spriječiti izglasavanje nepovjerenja Karamarku. Naravno, političkim sredstvima", ističe Šeks.

Tagovi: Vladimir Šeks, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Davorko Vidović
PROČITAJ I OVO
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
KRIPTOVALUTE
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
NEW YORK - Iako je pozitivni niz bitcoina prekinut, investitori i dalje ulažu velike svote u kriptovalute.
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
KATAPULT
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
NEE YORK - Dionice GameStopa prošle su godine u travnju vrijedile samo 2,80 dolara, a u srijedu su se mogle prodati za nevjerojatnih 340 dolara.
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
UPOZORENJE
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
NEW YORK - U Goldman Sachsu odbacuju tvrdnju da su burze jako precijenjene. S obzirom na prinose obveznica i cijenu novca, indeksi se i dalje trguju ispod povijesnog prosjeka, rekli su svojim klijentima.
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Pokazatelji o današnjem prometu na domaćem tržištu akcija i vrednostima indeksa Beogradske berze i dalje su tmurni.
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
OBVEZNICE
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
LJUBLJANA - Slovenija se u srijedu na međunarodnom financijskom tržištu zadužila za 500 milijuna eura putem državnih obveznica sa 60-godišnjim dospijećem, što je najduža ročnost do sada, objavilo je slovensko ministarstvo financija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE