GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SEC će tužiti Ripple

SEC će tužiti Ripple
TRŽIŠNI TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 10:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Ako već nema tradicionalnog rasta na burzama u dane prije Božića, cijene kriptovaluta nastavljaju rasti u posljednjih tjedan dana.

Bitcoin je poskupio za 20 posto, litecoin za 35 posto, a dogecoin (stvoren u šali) nakon "promocije" Elona Muska (napisao je u tweetu: "Jedna riječ: Doge") za čak 40 posto.

Tvit jednog od kreatora bitcoina Marttija Malmija također je privukao veliku pažnju, a njegovo je iskustvo sigurno iskusio (naravno ne u tako ekstremnim omjerima) svaki investitor: "Da nisam prodao 55 000 bitcoina, koje sam sada bi bio milijarder 2009. i 2010. Žalosno je, ali - započeli smo nešto veliko i to je važnije od osobne dobiti. " Malmi je bitcoine prodao samo za oko pet dolara, ali ne žali.

"Ne morate biti bogati da biste živjeli čisto lijep život", također je tvitao.

Od glavnih kriptovaluta, samo XRP ima stvarno loših trenutaka ovog tjedna i večeras je pao znatno ispod 0,40 dolara u novom valu rasprodaje. Ripple, fintech tvrtka poznata upravo po svojoj kriptovaluti XRP, ovaj tjedan čeka tužbu američke Komisije za vrijednosne papire i burzu, navodeći da je prekršila zakon o zaštiti investitora.

Brad Garlinghouse, izvršni direktor Ripplea, rekao je da je to napad na kripto industriju, ali da neće ometati njezin daljnji razvoj, ponavljajući pritom da je XRP najbolje digitalno sredstvo plaćanja zbog svoje brzine, niske cijene i energetske učinkovitosti.

Tagovi: ripple, etherum, bitcoin, Brad Garlinghouse, Elon Musk, Martti Malmi
PROČITAJ I OVO
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE