GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Sberbank sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu
SPONZORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2017 / 19:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske Mario Henjak čestitao je baletnom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na uspješnoj izvedbi popularnog baleta "Ana Karenjina", u koreografiji Lea Mujića održanoj u Sankt Peterbugu.

Naime, hrvatski baletni umjetnici 7. svibnja 2017. prvi su put nastupili u slavnom Aleksandrinskom teatru i pobrali ovacije ruske publike. Iz Sberbank d.d. koja je inače ponosan sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u baletnoj sezoni 2016. i 2017. godine, ističu kako podupiru ovakve projekte, koji su od velikog značaja za dvije zemlje i njihovu kulturu.

„Prepoznali smo važnost međusobnog upoznavanja i razumijevanja kroz našu kulturu, kroz vrhunske umjetnike koji dobijaju nova iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Nastavkom ove uspješne hrvatsko-ruske kulturne suradnje, s jedne strane omogućuje se promocija hrvatske kulture i umjetnosti ruskoj publici, a s druge strane hrvatskoj publici pruža se mogućnost da uživa u svjetski poznatim izvedbama ruskog baletnog ansambla.", naglasio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak te dodao kako sudjelovanjem u ovakim projektima banka kao sponzor potvrđuje svoju društvenu odgovornost te izravno sudjeluje u promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u zemlji i svijetu.

Hrvatski i ruski baletni umjetnici kroz zajednička gostovanja imaju priliku uspostaviti pravi umjetnički dijalog i tako jedni drugima približiti i predstaviti svoju kulturu i umijeća svojih plesača i koreografa te otvoriti prostor za daljnju uspješnu suradnju vrhunskih umjetnika.

A suradnja hrvatskog i ruskog baleta nastavlja se već idućeg mjeseca. 5. i 6. lipnja, u HNK u Zagrebu, kada će se organizirat dva gala koncerta. Gledatelji će moći vidjeti dijelove iz slavnih ruskih baleta, opera i mjuzikala, umjetnike koji su primili mnogobrojne ruske i svjetske nagrade, solista i prvaka ruske glazbene i plesne scene.

Tagovi: Sberbank, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Mario Henjak
PROČITAJ I OVO
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE