GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine

Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 22:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - MicroStrategy Inc., na čelu s predsjednikom Michaelom Saylorom, kupuje velike količine bitcoina od 2020. Nedavno je u veljači kupio dodatnih 3000 bitcoina za 155,4 milijuna dolara.

Akumulacija bitcoina pokazala se uspješnom investicijskom strategijom, omogućujući tvrtki da vidi gotovo 5 milijardi dolara nerealiziranih dobitaka. To je ogromna svota novca, pogotovo ako se uzme u obzir da MicroStrategy ima tržišnu kapitalizaciju od oko 15 milijardi dolara i bilježi godišnji prihod od oko 500 milijuna dolara.

Ulaganje je bilo toliko uspješno da se MicroStrategy rebrendirao u "prvu tvrtku za razvoj bitcoina na svijetu". Nada se da će iskoristiti svoje mogućnosti softvera za izradu bitcoin aplikacija i doprinos mreži.

Ulaganje se posebno isplatilo 2024. godine, budući da su odobrenje promptnih fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) i nadolazeće prepolovljavanje bitcoina podigli cijenu tokena gotovo na najvišu razinu svih vremena. Tijekom prošlog mjeseca bitcoin je porastao za gotovo 50% i prešao prag od 60.000 dolara.

Saylor je artikulirao svoje optimistično stajalište o bitcoinu, također spomenuvši da novi spot ETF-ovi "olakšavaju digitalnu transformaciju kapitala".

Najistaknutije, Saylor je rekao da je "bitcoin izlazna strategija" kada je upitan o potencijalnim planovima za prodaju pozicije. Rekao je da je bitcoin "najjača imovina, tako da ono što trenutno vidimo je da se bitcoin upravo pojavljuje kao klasa imovine vrijedna trilijune dolara. I nalazi se uz imena kao što su Apple, Google i Microsoft."

Čini se da su Saylor i MicroStrategy dugoročno raspoloženi prema Bitcoinu. Saylor posebno vidi Bitcoin kao tehnološki superioran u odnosu na drugu imovinu i ima snažnu osnovu za buduće usvajanje.

Saylor je počeo kupovati bitcoin 2020. kako bi dodatno zaradio na višku gotovine, kao i kako bi se zaštitio od visoke inflacije. Nakon početnog niza kupnji, Saylor je nastavio kupovati, čak je prodao 216 milijuna dolara u dionicama kompanije kako bi financirao dodatne kupnje Bitcoina.

Tagovi: saylor, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST u fokusu investitora
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je optimizam na Zagrebačku burzu.
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
PERADARSTVO
Ukrajinske investicije u Hrvatskoj prijetnja i za europske peradare
BRUXELLES - Na konferenciji u Bruxellesu, predstavnik hrvatskih peradara Dražen Čurila upozorio je na prijetnju tradicionalnom uzgoju peradi u Hrvatskoj.
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
JASNA PORUKA
Villeroy: Naftne neizvjesnosti neće zaustaviti lipanjsko rezanje kamata
FRANKFURT - Europska središnja banka neće biti pokolebana od prvog smanjenja kamata u lipnju zbog neizvjesnosti cijena nafte, rekao je član Upravnog vijeća Francois Villeroy de Galhau.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta oporavila su se od rasprodaje u petak jer ulagači ovaj tjedan traže svježe podatke iz Kine, Japana i Južne Koreje.
Zadar je pun turista u predsezoni
PREDSEZONA
Zadar je pun turista u predsezoni
ZADAR - Turistička predsezona u punom je jeku. Zadar je već tjednima pun turista, koji su svih ovih dana mogli uživati u lijepom vremenu, pa čak i kupanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE