GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savjet HNB-a suglasan da na čelo Hypo banke bude imenovan Mario Žižek

Savjet HNB-a suglasan da na čelo Hypo banke bude imenovan Mario Žižek
SUGLASNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2015 / 20:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne banke u srijedu se suglasio s prijedlogom nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank da predsjednikom uprave te banke bude imenovan Mario Žižek, a članom uprave Ivan Jandrić, priopćeno je iz središnje banke.
O suglasnosti HNB-a na imenovanje Marija Žižeka za predsjednika i Ivana Jandrića, za člana Uprave odgovornog za poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom, izvijestili su i iz Hypo banke.

U dogovoru s Nadzornim odborom i Hypo Group Alpe Adria AG Tea Martinčić, s danom 31. prosinca, odlazi s pozicije predsjednice Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank, navodi se u priopćenju Hypo banke.

Novi predsjednik Uprave Hypo banke Mario Žižek na tu funkciju dolazi s mjesta zamjenika predsjednika Uprave Raiffeisen banke te je između ostalog bio nadležan za poslovanje sa građanstvom, upravljanje odnosom s klijentima i alternativnim kanalima, privatno bankarstvo te upravljanje prodajom u poslovanju s gospodarstvom.

Žižek je karijeru započeo 1998. godine u Raiffeisen banci, a 2008. imenovan je članom Uprave zaduženog za poslovanje s pravnim osobama.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Manchester Business School.

I novi član Uprave zadužen za poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom Ivan Jandrić dolazi iz Raiffeisen banke, u kojoj je radio posljednjih 15 godina i zadnje obnašao dužnost izvršnog direktora za razvoj proizvoda u poslovanju sa pravnim osobama i građanstvom.

Ivan Jandrić karijeru je počeo u Hrvatskoj gospodarskoj banci, da bi 1998. godine prešao u Astaldi/Transeuropska autocesta, poslije čega se 2000. godine pridružuje Raiffeisen banci.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te završio MBA na Wirtschaftsuniversität Wien.

"Imenovanjem Marija Žižeka i Ivana Jandrića, Hypo banka u Hrvatskoj je osnažila svoj menadžerski tim, što je u skladu sa strategijom novih vlasnika Advent Internationala i EBRD-a, te jačim usmjerenjem na razvoj svog poslovanja u SME i korporativnom sektoru, a prije svega sektoru poslovanja s građanstvom", izjavio je predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria AG Ulrich Kissing.

On je također zahvalio Tei Martinčić na angažmanu i suradnji tijekom proteklih godina i na podršci prilikom zaključenja procesa privatizacije.

Advent International i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) su sredinom srpnja ove godine zaključili akviziciju Hypo Group Alpe Adria (HGAA) koja se sastoji od mreže Hypo banaka u jugoistočnoj Europi, među njima i Hypo banke u Hrvatskoj.

Tada su novi vlasnici istaknuli i da planiraju daljnji razvoj Hypo Grupe te da su predani jačanju i razvoju segmenta građanstva, malog i srednjeg poduzetništva i poslovanja s pravnim osobama i javnim institucijama u cijeloj regiji, a cilj je od mreže Hypo banaka stvoriti jednu od pet najboljih grupacija u regiji.

Tagovi: Savjet HNB-a, Mario Žižek, Ivan Jandrić, Hypo Alpe-Adria banka, Hrvatska narodna banka
PROČITAJ I OVO
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
FOREX
Dolar stabilan, povećan apetit prema riziku
LONDON - Tečaj dolara u utorak nije bilježio veće promjene prema najvažnijim svjetskim valutama u poboljšanom ozračju prema riziku na međunarodnim tržištima jer su investitore ohrabrila izvješća o blagim simptomima omikrona.
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
RAST
Azijska tržišta: Indeksi porasli s najnižih razina u godinu dana
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica u utorak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponešto popustila strahovanja u vezi omikron varijante koronavirusa, a ulagače su ohrabrile i nove gospodarske poticajne mjere u Kini.
Wall Street porastao na početku tjedna
RAST
Wall Street porastao na početku tjedna
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nakon dva tjedna pada, jer je ponešto popustila zabrinutost ulagača u vezi omikron varijante koronavirusa.
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
EUROZONA
Marić o kriterijima za euro: Hrvatska stoji dobro
ZAGREB - O amandmanima na državni proračun raspravljalo se u Saboru. Vladino prihvaćanje pet oporbenih amandmana vrijednih 11 milijuna kuna oporba naziva 'kikiriki' i najavljuje da proračun neće podržati.
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
SPORAZUMI
Indija i Rusija dogovorile sporazume o trgovini i oružju
NEW DELHI - Rusija i Indija potpisale su niz sporazuma o trgovini i oružju tijekom posjeta New Delhiju predsjednika Vladimira Putina, uključujući i sporazum da će Indija proizvesti više od 600.000 kalašnjikova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE