GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re spaja četiri članice grupe u jedno društvo

Sava Re spaja četiri članice grupe u jedno društvo
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2015 / 13:47
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Sava Re počela je proces udruživanja svojih osiguravajućih društava: hrvatskih Velebit osiguranja i Velebit životnog osiguranja te slovenskih Zavarovalnice Tilie i Zavarovalnice Maribor.
Udruživanjem će nastati jedinstveno osiguravajuće društvo koje će djelovati na tržištima Hrvatske i Slovenije u trima ključnim poslovnim i razvojnim centrima - Mariboru, Novom Mestu i Zagrebu.

"Udruživanje je iznimno važno za Velebit jer će nam omogućiti kontinuitet kvalitetnog poslovanja i donijeti unaprjeđenje u našoj poziciji na hrvatskom tržištu. Tako ćemo moći odgovoriti na najviše zahtjeve poslovanja koje postavlja Solventnost II.", izjavio je Dražen Kulić, predsjednik Uprave Velebit osiguranja.

Udruživanje u Sloveniji i Hrvatskoj predstavlja ostvarenje dugoročne strategije Save RE s ciljem učvršćivanja položaja druge najsnažnije osiguravajuće grupacije u regiji.

Prema podacime slovenske Agencije za nadzor osiguravajučih druptava Zavarovalnica Maribor je u 2014. zaračunala ukupnu bruto premiju od 250,7 milijuna eura, a Zavarovalnica Tilia 84,4 milijuna eura. Dva osiguravajuća društva zajedno na slovenskom tržištu na kraju prošle godine imala su udjel od 17,8 posto, što ih čini drugim najvećim društvom na slovenskom tržištu - manjim od Triglava koji s godišnjom bruto zaračunatom premijom od 592,6 milijuna eura i tržišnim udjelom od 31,3 psoto drži prvo mjesto, a većim od Adriatic Slovenice s premijom od 297.9 milijuna eura i tržišnim udjelom od 15,7 psoto.

Velebit i Velebit životno osiguranje zajedno su u prošloj godini, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, zaračunali premiju od oko 75 milijuna kuna, što predstavlja 0,93 posto na hrvatskom tržištu. Prema posljednjim dostupnim podacima koji obuhvaćaju prvih devet mjeseci ove godine, zajednički tržišni udjel ova društva pao je na 0,88 posto, uz ukupnu zaraćuantu bruto premiju od 57,5 milijuna kuna.

Promatramo li trendove, premije Velebita, druptva koje pokriva neživotna osiguranja, pada dok premija drugog društava koje pokriva životna osiguranja raste dvoznamenkastim stopama i nakon devet mjeseci dosegnula je 87 psoto ukupne lanjske zaračunate bruto premije društva: 17,13 milijuna kuna u prvih devet mjeseci ove godine naprema 19,61 milijuna kuna u cijeloj prošloj godini. Tržišni udjel u neživotnim osiguranjima mjeren zaračunatom bruto premijom
porastao je s 0,18 na kraju prošle godine na 0,21 posto na kraju rujna ove godine.

Spomenimo da je ukupna premija životnih osiguranja svih osiguravajućih društava koja posluju u Hravtskoj u devet mjeseci ove goine porasla 15 psoto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, na 2,17 milijardi kuna.

Tagovi: Sava Re, Velebit osiguranje, Zavarovalnica Maribor, Zavarovalnica Tilia
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Dalekovod dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Dalekovod dobitnik dana
ZAGREB - Zagrebačka je burza danas ponudila slabašan promet i pad indeksa.
Dolar blago ojačao; u fokusu predsjednička debata u SAD-u
FOREX
Dolar blago ojačao; u fokusu predsjednička debata u SAD-u

LONDON - Tečaj dolara blago je ojačao u utorak na međunarodnim tržištima premašest najznačajnijih svjetskih valuta dok tržišta čekaju prvu debatu američkih predsjedničkih kandidata Donalda Trumpa i Joa Bidena.

Naručeno više od 1,2 milijardi doza ruskog cjepiva protiv koronavirusa
CJEPIVO
Naručeno više od 1,2 milijardi doza ruskog cjepiva protiv koronavirusa
MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja (RDIF) dosad je iz raznih zemalja svijeta zaprimio zahtjeve za ukupno više od 1,2 milijarde doza cjepiva Sputnik V koje se koristi za borbu protiv koronavirusa, prenose u utorak ruski mediji.
Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Drugi uzastopni rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica porasle, drugi dan zaredom, pa tako prate jučerašnji rast Wall Streeta jer su ulagači procijenili da je dobra prilika za kupnju dionica nakon oštrog pada cijena proteklih tjedana.
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
SKOK INDEKSA
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica snažno porasle jer su ulagači procijenili da je povoljna prilika za kupnju nakon što su burzovni indeksi pali četiri tjedna zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE