GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2012 / 19:28
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Većinski vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović prebacio je van berze 50,99 odsto akcija te kompanije na društvo sa ograničenom odgovornošću Flesh & As, čiji je takođe on osnivač.
Ta netržišna transakcija obavljena je u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA) prije desetak dana, a Grbović je kao fizičko lice veći dio akcija Lutrije, koje su bile u njegovom vlasništvu, unio kao "nenovčani ulog" u firmu Flesh & As.

Prema dostupnim podacima sa sajtova Centralnog registra preduzeća i CDA u Flesh & As je kao nenovčani ulog unijeto 1,4 miliona akcija Lutrije, nominalne vrijednosti 2,4 miliona eura. Nova firma registrovana je za kockanje i klađenje u avgustu 2011.

Grbović je posjedovao 92,2 odsto akcija Lutrije, a od nedavno većinski dio od skoro 51 odsto pripada preduzeću Flesh & As.

Grbović, kojeg često neformalno povezuju sa kontroverznim biznismenom Branislavom Mićunovićem, u oktobru 2005. je privatizovao Lutriju Crne Gore otkupivši državni paket od oko 46 odsto akcija po nominalnoj vrijednosti od oko 1,7 eura po akciji.

Na pitanje "Vijesti" šta je glavni motiv za prebacivanje 50,99 odsto akcija Lutrije na Flesh & As, Grbović je odgovorio: "Da bi lakše našli strateškog partnera".

On je rekao da će se na taj način olakšati procedure za ulazak novog investitora u Lutriju. Lutrija ima koncesiju za priređivanje lutrijskih igara na sreću u Crnoj Gori.

Za devet mjeseci ove godina kompanija je ostvarila gubitak od 746,6 hiljada eura koji je bio više nego dvostruko veći u odnosu na uporedni period prošle godine. Kompanija ima, prema podacima iz bilansa stanja na 30. septembar ove godine, neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina, od 1,9 miliona eura.

„Rezultati poslovanja su dobri", smatra Grbović, uprkos minusu zabilježenom tokom devet mjeseci ove godine.

Tagovi: Lutrija Crne Gore, Sava Grbović, Flesh&As, Branislav Mićunić, Centralna depozitarna agencija, CDA
PROČITAJ I OVO
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE