GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2012 / 19:28
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Većinski vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović prebacio je van berze 50,99 odsto akcija te kompanije na društvo sa ograničenom odgovornošću Flesh & As, čiji je takođe on osnivač.
Ta netržišna transakcija obavljena je u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA) prije desetak dana, a Grbović je kao fizičko lice veći dio akcija Lutrije, koje su bile u njegovom vlasništvu, unio kao "nenovčani ulog" u firmu Flesh & As.

Prema dostupnim podacima sa sajtova Centralnog registra preduzeća i CDA u Flesh & As je kao nenovčani ulog unijeto 1,4 miliona akcija Lutrije, nominalne vrijednosti 2,4 miliona eura. Nova firma registrovana je za kockanje i klađenje u avgustu 2011.

Grbović je posjedovao 92,2 odsto akcija Lutrije, a od nedavno većinski dio od skoro 51 odsto pripada preduzeću Flesh & As.

Grbović, kojeg često neformalno povezuju sa kontroverznim biznismenom Branislavom Mićunovićem, u oktobru 2005. je privatizovao Lutriju Crne Gore otkupivši državni paket od oko 46 odsto akcija po nominalnoj vrijednosti od oko 1,7 eura po akciji.

Na pitanje "Vijesti" šta je glavni motiv za prebacivanje 50,99 odsto akcija Lutrije na Flesh & As, Grbović je odgovorio: "Da bi lakše našli strateškog partnera".

On je rekao da će se na taj način olakšati procedure za ulazak novog investitora u Lutriju. Lutrija ima koncesiju za priređivanje lutrijskih igara na sreću u Crnoj Gori.

Za devet mjeseci ove godina kompanija je ostvarila gubitak od 746,6 hiljada eura koji je bio više nego dvostruko veći u odnosu na uporedni period prošle godine. Kompanija ima, prema podacima iz bilansa stanja na 30. septembar ove godine, neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina, od 1,9 miliona eura.

„Rezultati poslovanja su dobri", smatra Grbović, uprkos minusu zabilježenom tokom devet mjeseci ove godine.

Tagovi: Lutrija Crne Gore, Sava Grbović, Flesh&As, Branislav Mićunić, Centralna depozitarna agencija, CDA
PROČITAJ I OVO
Hotelijeri u prosincu zbog Adventa očekuju određeni promet
PROMET
Hotelijeri u prosincu zbog Adventa očekuju određeni promet
ZAGREB - Zagrebački hoteli i drugi otvoreni u Hrvatskoj u prosincu očekuju određenu posjetu zbog Adventa, skupova i Nove godine, za što imaju dobre najave s domaćeg i stranih tržišta, no s obzirom na nastavak pandemije ovogodišnji promet će zaostajati za oko 40 posto za 2019., kaže predsjednica Udruge hotelijera HGK Josipa Jutt Ferlan.
Katapultirane cijene pšenice, a to je tek početak
PŠENICA
Katapultirane cijene pšenice, a to je tek početak
ZAGREB - Velike mlinarske tvrtke spremne su danas platiti i 10 posto više za pšenicu koja se koristi za pečenje kruha. Izvoznicima to nije dovoljno, traže puno više, a zalihe su zbog padalina male, piše Reuters.
Težak pad bitcoina i ethera
KRIPTOVALUTE
Težak pad bitcoina i ethera
NEW YORK - Vrijednost bitcoina oštro su pale u ranim jutarnjim satima subote, potonuvši za više od 10%, na najnižu razinu od blizu 43.000 dolara.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi porasli, no uz skroman promet, pri čemu niti jedno izdanje nije imalo milijunski promet.
Dolar stabilan pred izvješće o zapošljavanju u SAD-u
FOREX
Dolar stabilan pred izvješće o zapošljavanju u SAD-u
LONDON - Dolar u petak nije bilježio veće promjene prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima pred objavu ključnog izvješća o zapošljavanju u SAD-u, koje investitori čekaju radi jasnijih smjernica u vezi budućih poteza američkog Feda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE