GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore

Sava Grbović prodaje većinski paket Lutrije Crne Gore
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2012 / 19:28
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Većinski vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović prebacio je van berze 50,99 odsto akcija te kompanije na društvo sa ograničenom odgovornošću Flesh & As, čiji je takođe on osnivač.
Ta netržišna transakcija obavljena je u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA) prije desetak dana, a Grbović je kao fizičko lice veći dio akcija Lutrije, koje su bile u njegovom vlasništvu, unio kao "nenovčani ulog" u firmu Flesh & As.

Prema dostupnim podacima sa sajtova Centralnog registra preduzeća i CDA u Flesh & As je kao nenovčani ulog unijeto 1,4 miliona akcija Lutrije, nominalne vrijednosti 2,4 miliona eura. Nova firma registrovana je za kockanje i klađenje u avgustu 2011.

Grbović je posjedovao 92,2 odsto akcija Lutrije, a od nedavno većinski dio od skoro 51 odsto pripada preduzeću Flesh & As.

Grbović, kojeg često neformalno povezuju sa kontroverznim biznismenom Branislavom Mićunovićem, u oktobru 2005. je privatizovao Lutriju Crne Gore otkupivši državni paket od oko 46 odsto akcija po nominalnoj vrijednosti od oko 1,7 eura po akciji.

Na pitanje "Vijesti" šta je glavni motiv za prebacivanje 50,99 odsto akcija Lutrije na Flesh & As, Grbović je odgovorio: "Da bi lakše našli strateškog partnera".

On je rekao da će se na taj način olakšati procedure za ulazak novog investitora u Lutriju. Lutrija ima koncesiju za priređivanje lutrijskih igara na sreću u Crnoj Gori.

Za devet mjeseci ove godina kompanija je ostvarila gubitak od 746,6 hiljada eura koji je bio više nego dvostruko veći u odnosu na uporedni period prošle godine. Kompanija ima, prema podacima iz bilansa stanja na 30. septembar ove godine, neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina, od 1,9 miliona eura.

„Rezultati poslovanja su dobri", smatra Grbović, uprkos minusu zabilježenom tokom devet mjeseci ove godine.

Tagovi: Lutrija Crne Gore, Sava Grbović, Flesh&As, Branislav Mićunić, Centralna depozitarna agencija, CDA
PROČITAJ I OVO
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi blago ojačali, podebljavši ovotjedne dobitke koji su premašili 3 posto, no uz vrlo skroman promet.
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam
APEL
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam

BERLIN - Krovno europsko udruženje putničkih agencija ECTAA i mreža NET koja okuplja udruge iz privatnog sektora u europskom turizmu, pozvali su u petak europske vlade da odmah zaustave mjere karantene i ograničenja putovanja te tako spase sezonu zimskog turizma, izvijestili su iz ECTAA-e.

Dolar na putu najvećeg tjednog gubitka u mjesec dana
FOREX
Dolar na putu najvećeg tjednog gubitka u mjesec dana

LONDON - Tečaj dolara u petak se zadržao nedaleko nove najniže razine u 2,5 godine prema šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima i na putu je najvećeg tjednog gubitka u zadnjih mjesec dana, dok investitori za nove smjernice čekaju izvješće o zaposlenosti u SAD-u.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE