GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sastavnice CROBEXturista najprofitabilnije na ZSE

Sastavnice CROBEXturista najprofitabilnije na ZSE
SEKTORSKA IZVEDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2014 / 14:45
Autor: SEEbiz / iCapital
ANALIZA - Danas smo rezultate kompanija za prvih devet mjeseci ove godine odlučili prikazati po sektorskim indeksima kojima pripadaju. Pritom su uzeti sastavi indeksa koji će vrijediti od 24. studenoga ove godine.

Budući da sve sastavnice imaju jednaku težinu u sektorskim indeksima, apsolutne vrijednosti koje smo koristili u izračunima (poput ukupnih prihoda od prodaje) su jednostavan zbroj pojedinačnih vrijednosti svake kompanije. Relativni pokazatelji (marže) su dobiveni dijeljenjem takvih apsolutnih vrijednosti. Treba naglasiti da se radi o izvještajnim rezultatima koji mogu biti pod utjecajem jednokratnih stavki.

Najviši prihodi od prodaje u ovih 9 mjeseci su zabilježeni među sastavnicama CROBEXindustrije (25 mlrd HRK), što je pod jakim utjecajem Ine na koju se odnosi skoro 19 mlrd HRK. Najniže ukupne prihode od prodaje ima CROBEXtransport (929m HRK), ali njegove sastavnice zato zajedno bilježe najveće poboljšanje prodaje u odnosu na isti period lani (8,5%).

Najprofitabilniji je bio CROBEXturist s EBITDA maržom od 43% i profitnom maržom od 25,4%, dok je CROBEXtransport jedini koji bilježi neto gubitak. Ipak, ovaj indeks bilježi najveći rast EBITDA marže (s 9,5% na 24,1%, odnosno za 1455 bp) i profitne marže (s -20% na -2,4%, odnosno za 1763 bp) u odnosu na isti period lani.www.icapital.hr

Tagovi: CROBEXturist, CROBEXnutris, CROBEXtransport, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se i drugi dan za redom kretalo bez nekog jasnog trenda.
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
PROŠEK
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
ZAGREB - Europska komisija je prihvatila hrvatsku prijavu za zaštitu prošeka kao tradicionalnog proizvoda, što je još jedna korak prema zaštiti tog tradicionalnog dalmatinskog desertnog vina, priopći je u utorak ured hravtskog eurozastupnika Tonina Picule.
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
USPJESI
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
POREČ - Poreč je s jučerašnjim danom ostvario milijunto turističko noćenje u ovoj godini, što je 22 dana ranije nego lani, te rekord u broju gostiju na dan s obzirom da trenutno u gradu boravi 28 tisuća gostiju, izvijestili su u utorak iz Grada Poreča temeljem podataka iz sustava eVisitor.
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u utorak blago pala, drugi dan zaredom, jer ulagači s oprezom čekaju poruke sa sjednice američke središnje banke.
Niz investicija na Brijunima
INVESTICIJE
Niz investicija na Brijunima
PULA - Započela je revitalizacija Malog Brijuna i uređenje građevine s edukacijsko-istraživačkom namjenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE