GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sastavnice CROBEXturista najprofitabilnije na ZSE

Sastavnice CROBEXturista najprofitabilnije na ZSE
SEKTORSKA IZVEDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2014 / 14:45
Autor: SEEbiz / iCapital
ANALIZA - Danas smo rezultate kompanija za prvih devet mjeseci ove godine odlučili prikazati po sektorskim indeksima kojima pripadaju. Pritom su uzeti sastavi indeksa koji će vrijediti od 24. studenoga ove godine.

Budući da sve sastavnice imaju jednaku težinu u sektorskim indeksima, apsolutne vrijednosti koje smo koristili u izračunima (poput ukupnih prihoda od prodaje) su jednostavan zbroj pojedinačnih vrijednosti svake kompanije. Relativni pokazatelji (marže) su dobiveni dijeljenjem takvih apsolutnih vrijednosti. Treba naglasiti da se radi o izvještajnim rezultatima koji mogu biti pod utjecajem jednokratnih stavki.

Najviši prihodi od prodaje u ovih 9 mjeseci su zabilježeni među sastavnicama CROBEXindustrije (25 mlrd HRK), što je pod jakim utjecajem Ine na koju se odnosi skoro 19 mlrd HRK. Najniže ukupne prihode od prodaje ima CROBEXtransport (929m HRK), ali njegove sastavnice zato zajedno bilježe najveće poboljšanje prodaje u odnosu na isti period lani (8,5%).

Najprofitabilniji je bio CROBEXturist s EBITDA maržom od 43% i profitnom maržom od 25,4%, dok je CROBEXtransport jedini koji bilježi neto gubitak. Ipak, ovaj indeks bilježi najveći rast EBITDA marže (s 9,5% na 24,1%, odnosno za 1455 bp) i profitne marže (s -20% na -2,4%, odnosno za 1763 bp) u odnosu na isti period lani.www.icapital.hr

Tagovi: CROBEXturist, CROBEXnutris, CROBEXtransport, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uzlet Valamara, indeksi rastu
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Nastavljen uzlet Valamara, indeksi rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u utorak ujutro Crobex indeksi porasli više od 1,5 posto, prateći kretanja na europskim tržištima, no time su samo ublažili velike gubitke u prvom tromjesečju.
Hrvatska udruga poljoprivrednika traži mjere za očuvanje OPG-ova
ZAHTJEVI
Hrvatska udruga poljoprivrednika traži mjere za očuvanje OPG-ova
ZAGREB - Hrvatska udruga poljoprivrednika zatražila je da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede zbog epidemije koronavirusa žurno donose mjere za očuvanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednih obrta i malih i srednjih poljoprivrednih tvrtki.
Azijska tržišta: Podaci iz Kine podigli indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Podaci iz Kine podigli indekse
TOKYO - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle jer su podaci iz Kine potaknuli nadu u oporavak gospodarskih aktivnosti, premda su u drugim zemljama dijelovi gospodarstva zbog širenja koronavirusa i dalje paralizirani.
Wall Street porastao na početku tjedna
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street porastao na početku tjedna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle, ponajviše u zdravstvenom sektoru, jer ulagači kupuju dionice onih kompanija koje bi mogle bolje podnijeti udar koronavirusa na gospodarstvo.
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
BEOGRAD - Apatično trgovanje, slab promet i mali pad vrednosti BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE