GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šaranović nudi 10,5 mil. eura za kupnju još 5 posto dionica Kraša

Šaranović nudi 10,5 mil. eura za kupnju još 5 posto dionica Kraša
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2019 / 17:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Brokerski nalozi za kupnju Kraševih dionica u četvrtak su pokazivali da je jedan kupac dao nalog vrijedan ukupno 84 milijuna kuna za kupnju 80.000 dionica po cijeni od 1050 kuna.

Tih 80.000 dionica predstavlja 5 posto ukupnog broja dionica Kraša, a kako se moglo doznati, iza naloga za njihovu kupnju vjerojatno stoji Kappa Star Limited, ciparska kompanija u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, piše Jutarnji list.

Očito je, dakle, da Kappa Star Limited i nakon javne ponude za preuzimanje Mesne industrije Braća Pivac po cijeni od 430 kuna po dionici i dalje ostaje na istoj poziciji kupnje dionice po dva i pol puta većoj cijeni. Time, očito, investitorima želi poslati poruku da se ne povlači iz igre, nego, štoviše, pojačava kupnju iako ovaj put ponuda ne prelazi prag od 1050 kuna, za koji je, prema svemu sudeći, procijenio da u njegovu "projektu" ima smisla. Doduše, Kappa Star Limited je i u ponedjeljak imao ponudu za kupnju 50.000 dionica po cijeni od 1000 kuna i 15.000 dionica po cijeni od 1050 kuna, ali ovo sada je značajno podebljan kupovni nalog. Osim što od ostalih dioničara nastoji kupiti dionice putem Zagrebačke burze, nije teško zaključiti da Šaranović tako i dalje nastoji "lomiti" dioničare unutar Kraš ESOP-a i braću Pivac da mu prodaju svoje pakete dionica, koje su kupovali po znatno nižim cijenama od ove koju on sada nudi. Međutim, iza naloga za prodaju Kraševih dionica vidljivo je da apetiti trenutnih dioničara rastu jer su neki nalozi za prodaju, nakon što su se u srijedu popeli na 1570 kuna po dionici, u četvrtak dosegnuli čak 1740 kuna. No, i u četvrtak je, kao u srijedu i prethodnih dana, uglavnom realiziran promet po cijeni od 1050 kuna po dionici, s time da je tog dana ipak malo više živnuo i došao je do 2 milijuna kuna.

Ipak, ukupan broj naloga za prodaju u četvrtak se odnosio na oko 6000 dionica, većinom koncentriranih oko iznosa u rasponu od 1100 do 1300 kuna, što znači da je ponuda za prodaju daleko ispod potražnje koju diktira Kappa Star Limited. Službene i neslužbene brojke pokazuju da je Šaranović ovog ponedjeljka došao do 23,97 posto dionica, a Kraš ESOP i Mesna industrija Braća Pivac s još nekoliko dodatnih "džepova" navodno kontroliraju do 62 posto Kraševih dionica. To znači da je trenutno "slobodno" za kupnju još oko 14 posto dionica, dakle njih oko 240.000, a slaba ponuda za prodaju indikator je da traže još više cijene od onih koje KSL trenutno nudi. Vjerojatno se nadaju da će nadmetanje Kappa Star Limiteda i Mesne industrije Braća Pivac naposljetku ipak rezultirati još lukrativnijom javnom ponudom. Ili da će u mogućoj naknadnoj vlasničkoj iteraciji doći do jako izdašne ponude za kupnju.

Tagovi: Nebojša Šaranović, Kraš, Kappa Star Limited
PROČITAJ I OVO
Njemačka zabranjuje usmrćivanje muških pilića
ZABRANE
Njemačka zabranjuje usmrćivanje muških pilića
BERLIN - Njemačka će u 2022. godini zabraniti usmrćivanje milijuna muških pilića, pokazuje nacrt zakona koji je u srijedu potpisala vlada u Berlinu.
Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oporavili se trgovanje i indeksi
BEOGRAD – Življe trgovanje akcijama i rast BELEX indeksa obeležili su dan na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, promet slab
ZAGREB - Srijeda je Zagrebačkoj burzi donijela rast indeksa, ali i daleko manji promet u odnosu na jučer.
Private equity fondovi vrlo optimistični oko 2021. godine
OPTIMIZAM
Private equity fondovi vrlo optimistični oko 2021. godine
ZAGREB - Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62% na 123% u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.
Dolar oslabio u očekivanju novih fiskalnih poticaja u SAD-u
FOREX
Dolar oslabio u očekivanju novih fiskalnih poticaja u SAD-u

LONDON - Dolar je u srijedu kliznuo prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima jer su se trgovci usredotočili na nove izdašne gospodarske poticaje u SAD-u.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE