GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevska berza: Sarajevostanu gotovo 90% prometa

Sarajevska berza: Sarajevostanu gotovo 90% prometa
CLOSIN BELL SASE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2016 / 15:46
Autor: Sanja Jokic, SEE Investments Solutions
SARAJEVO - Prometom od skoro 2 miliona je završeno je današnje trgovanje na SASE.

Trgovano je sa svega 9 emitenata, a ubjedljivo najveći promet od 1.704.775 KM je zabilježio emitent Sarajevostan d.d. Prometovano je 17.945 dionica po prosječnoj cijeni od 95,00 KM što predstavlja pad vrijednosti dionice od 3,06%. Drugo mjesto su zauzele obveznice FBiH po osnovu ratnih potraživanja serija D (FBIHK1D) sa prometom 200.712 KM. Prosječna cijena obveznice je porasla za 2,99% na 91,15% od nominale. Treće mjesto je zauzeo sarajevski BH Telecom čiji je ukupni promet dostigao vrijednost od 34.395 KM, a trgovalo se po nepromijenjenoj prosječnoj cijeni dionice od 15,00 KM.

Od dionica iz sastava SASX-10, pored BH Telecoma, trgovano je još sa 3 emitenta. Bosnalijek je zabilježio promet od 12.175 KM i pad vrijednosti dionice od 3,71%, tako da jedna dionica ovog emitenta sada vrijedi 12,20 KM. Promet od 6.631 KM je zabilježen trgovinom dionicama JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar. Prosječna cijena dionice je iznosila 32,99 KM, što predstavlja blagi pad od 0,02%. Najmanji promet (158 KM) iz sastava SASX-10 je zabilježio Energoinvest d.d. Sarajevo, a prosječna cijena dionice je zabilježila porast vrijednosti od 6,04% na 1,58 KM po dionici.

Jedini trgovani emitent na kotaciji fondova je bio sarajevski Naprijed. Prosječna cijena dionice je ostala nepromijenjena (1,00 KM po dionici), a ukupni promet emitenta je iznosio 295 KM.

Tagovi: Sarajevska berza, Sarajevostan, BH Telecom, Bosnalijek, Elektroprivreda HZHB, SASX-10, SASX-30
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
Dolar nastavio slabiti prema košarici valuta
FOREX
Dolar nastavio slabiti prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak nastavio slabiti u odnosu na košaricu šest najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju nove globalne gospodarske pokazatelje i početak sezone objave poslovnih izvješća u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE