GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevska berza: Promet na otvaranju sedmice premašio 750.000 KM

Sarajevska berza: Promet na otvaranju sedmice premašio 750.000 KM
CLOSING BELL SASE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2016 / 15:56
Autor: Aida Bučo, SEE Investment Solutions
SARAJEVO - Prvog trgovinskog dana u novoj sedmici zabilježen je ukupni promet od 757.857 KM na SASE.
Najveći dio tog prometa se odnosi na trgovinu dionicama sarajevskog telekom operatera T3 (444.600 KM), a trgovano je po nepromijenjenoj prosječnoj cijeni dionice od 28,50 KM. Na drugom mjestu danas se nalazi JP Elektroprivreda Sarajevo sa ukupnim iznosom prometa od 128.341 KM. Zabilježen je pad prosječne vijednosti dionice od 2,38% tako da ona sada iznosi 14,57 KM.

Treće mjesto je zauzeo emitent Sarajevo Osiguranje. Prosječna cijena ovog emitenta je iznosila 6,15 KM što predstavlja pad od 2,47%, a ukupni promet je iznosio 62.092 KM. BH Telecom je danas zabilježio pad vrijednosti od 2,78%, pa njegova dionica sada vrijedi 17,50 KM. Bosnalijek je zabilježio dosta manji promet u odnosu na prošla trgovanja (2.400 KM). Prometovano je svega 200 dionica po nepromijenjenoj prosječnoj cijeni dionice od 12,00 KM.

Jedini prometovani fond na današnjem trgovanju je bio sarajevski Prof Plus, a trgovano je po nepromijenjenoj cijeni od 4,70 KM po dionici. Ukupni promet ovog fonda je iznosio 44.217 KM.

Dva od tri indeksa su danas u minusu. BIFX je ostao neprimijenjen, a SASX-10 je pao za 1,06%. Nešto manji pad od 0,66% je zabilježio SASX-30.

Tagovi: Sarajevska berza, SASE, SASX-10, SASX-30, T3, BH Telecom, Elektroprivreda BiH,
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Alfa Plama planule, indeksi pali
BEOGRAD – Početak skraćene trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležila je dominacija Alfa plama na tržištu akcija, pad oba berzanska indeksa, kao i visok promet državnih dinarskih obveznica.
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je svjedočilo živom trgovanju u utorak, gdje je dosegnut najviši promet u zadnjih pet tjedana, potaknut iščekivanjem kvartalnih rezultata kompanija.
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SNAŽAN RAST
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SARAJEVO - Trgovina je pojačana, pa je tako samo danas u četiri transakcije prometovano 11.388 dionica u vrijednosti 190 hiljada KM, a 7. februara trgovina je premašila 360 hiljada KM.
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE