GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevska berza: Ponovna dominacija obveznica

Sarajevska berza: Ponovna dominacija obveznica
CLOSING BELL SASE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2015 / 16:49
Autor: Aida Bučo, SEE Investment Solutions
SARAJEVO - Prvog trgovinskog dana u novoj sedmici ostvaren je ukupni promet od 433.071 KM. Čak 415.955 KM je ostvareno trgovinama obveznica.
Najveći promet su ostvarile obveznice FBiH stara devizna štednja serija IV u iznosu 63.425 KM, a prosječna cijena obveznice je iznosila nepromijenjenih 97,00% od nominalne vrijednosti. Vrijedan pomena je i promet obveznica Agencija TEC d.o.o. Prometovano je svim serijama (A, B, C, D i E), a ukupan promet je bio 85.050 KM. Od redovnih dionica najprometovanije su bile dionice IF Big u iznosu od 4.428 KM čijim dionicama se trgovalo po nepromijenjenoj cijeni od 3,00 KM po dionici. Fabrika duhana Sarajevo je ostvarila ukupni promet od 2.953 KM, a prosječna cijena dionice je pala za 5,83% na 41,02 KM po dionici.

Pored Fabrike duhana Sarajevo, trgovano je sa još emitenata iz sastava SASX-10. Vrijedan pomena je svakako sarajevski BH Telecom. Prosječna cijena ovog emitenta je blago porasla (0,05%), tako da jedna dionica sada vrijedi 19,01 KM po dionici. Ukupan promet ovog emitenta je bio 1.786 KM.

Što se indeksa tiče, SASX-10 i SASX-30 su doživjeli pad vrijednosti. SASX-10 je danas pao za 0,89%, a SASX-30 za 0,31%. BIFX nije zabilježio promjenu vrijdnosti.

Na kotaciji fondova, pored IF Big-a, još samo jedan fond je ostvario promet, a to je bio sarajevski Prof Plus, čiji je ukupni promet dostigao vrijednost od 826 KM. Prosječna cijena dionice se nije mijenjala, pa i dalje iznosi 5,70 KM.

Tagovi: Sarajevska berza, SASX-10, SASX-30, BIFX, obveznice, BH Telecom, Prof plus, Big investiciona grupa
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
NEW YORK - Američki su indeksi pali zbog zabrinutosti povezanih uz koronavirusa i nakon što su podaci pokazali da je američka poslovna aktivnost zastala u veljači, što je signaliziralo kontrakciju prvi put od 2016. godine.
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE