GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevska berza: Ozonu većina prometa

Sarajevska berza: Ozonu većina prometa
CLOSING BELL SASE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2017 / 16:25
Autor: Sanja Jokić, SEE Investment Solutions d.o.o.
SARAJEVO - Nešto slabijim prometom, u odnosu na prethodne trgovinske dane, okončano je sanašnje trgovanje na SASE, a ukupni promet je iznosio 251.706 KM.

Ubjedljivo najveći promet je pripao emitentu Ozon d.d. Travnik (218.195 KM), a prosječna cijena se nije mijenjala, pa i dalje iznosi 151,00 KM. Na drugom mjestu se nalazi sarajevski BH Telecom, a ukupni promet ovog emitenta je iznosio 15.733 KM. Zabilježen je i blagi porast prosječne cijene (%2B0,64%), pa jedna dionica sada vrijedi 14,20 KM. Sarajevski fond ZIF Bosfin d.d. se nalazi na trećem mjesu sa prometom vrijednim 12.274 KM, a trgovano je po nepromijenjenoj cijeni od 3,36 KM po dionici. Još je trgovano i dioncama emitenata Bosanac d.d. Orašje, Vispak d.d. Visoko i JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo u manjim količinama.

Na kotaciji fondova su zabilježene transakcije sa 2 fonda. Pored već pomenutog Bosfina trgovano je sa dionicama Prof Plus d.d. Sarajevo u iznosu od 600 KM, a prosječna cijena dionice je pala za 7,16% na 2,51 KM po dionici.

4 od 5 indeksa na SASE su doživjeli pad vrijednosti, a tek je SASX-FN porastao za 3,75 indeksna poena ili 0,04%. Najveći pad je pretrpio BIFX (-0,96%), SASX-10 je pao za 0,08%, a SASXBBI za 0,06%. Najbolje je prošao SASX-30 sa minimalnim padom vrijednosti od 0,01%.

Tagovi: Sarajevska berza, Ozon, BH Telecom, SASX-10, BIFX
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE