GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevska berza: Dva izdanja u fokusu investitora

Sarajevska berza: Dva izdanja u fokusu investitora
CLOSING BELL SASE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2014 / 14:28
Autor: Sanja Jokić
SARAJEVO - Vrijednost današnjeg prometa na Sarajevskog berzi iznosila je 263.706 KM.

Najlikvidnije su bile dionice Tvornice cementa Kakanj (101.660 KM) i dionice BIG Investicione grupe (100.819 KM). Na kotaciji obveznica ni danas nije zabilježen promet. Vrijednost BIFX-a je porasla za 0,79%, a SASX-10 je uvećan za 0,02%. SASX-30 je ostao nepromjenjen.

Šest je trgovaniih emitenata iz sastava SASX-10. Rast od 0,05% bilježe dionice BH Telecoma sa cijenom 20 KM i dionuce sarajevske Elektroprivrede sa cijenom 18,30 KM. Ostalim emitenetima se trgovalo bez promjene vrijednosti to: dionicama Fabrike duhana Sarajevo po 43 KM, dionicama JP Elektroprivreda HZHB po 32,80 KM, dionicama Solane Tuzla po 22,50 KM i dionicama Tvornice cementa Kakanj po 23 KM.

Na kotaciji fondova se trgovalo sa četiri fonda u vrijednosti 118.955 KM. Dionicama BIG Investicione grupe se trgovalo po 2,79% većoj cijeni (3,31 KM), a dionicama MI Group po 3,86 KM što predstavlja rast od 1,68%. Bez promjene vrijednosti se trgovalo dionicama Herbos fonda (4,85 KM) i dionicama fonda Prof Plus (4,25 KM).

Tagovi: Sarajevska berza, SASE, SASX-10, SASX-30, BIFX, BH Telecom, Tvornica cementa Kakanj, Big investiciona grupa
PROČITAJ I OVO
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
CLOSING BELL BSE
Snažan pad pogodio i Beogradsku berzu
BEOGRAD – Snažan pad akcija je, osim na svetskim tržištima kapitala, registrovan prvog trgovačkog dana u nedelji i na Beogradskoj berzi, gurnivši BELEX indekse na negativnu teritoriju.
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
CLOSING BELL ZSE
Katastrofa na Zagrebačkoj burzi, CROBEX potonuo 4,9%
ZAGREB - Negativan sentiment s globalnih burzi zbog širenja razmjera epidemije korona virusom prelio se i na domaće tržište kapitala, pri čemu su samo dva izdanja zaključila u pozitivnom teritoriju.
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
POVJERENJE
Strani investitori sve više kupuju dug Rusije i ruskih kompanija
MOSKVA - Međunarodni investitori aktivno kupuju ruske korporacijske i državne vrijednosne papire, potaknuti stabilnošću i predvidljivošću ekonomske politike, ocjenjuju u ponedjeljak ruske Ria Novosti prenoseći navode pojedinih analitičkih kuća.
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
FOREX
Dolar profitira zbog straha od brzog širenja koronavirusa
LONDON - Tečaj eura oslabio je u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, dok je dolar ojačao prema košarici valuta zbog straha od brzog širenja koronavirusa izvan Kine koji je investitore potaknuo da kapital više usmjeravaju ka sigurnom utočištu dolaru.
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Oštar pad i na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi oštro pali, uz povećani promet, pa tako prate oštar pad cijena dionica na europskim i ostalim svjetskim burzama na kojima je zavladala panika zbog širenja koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE