GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samo petina potrošača prijavila kršenje prava u pandemiji

Samo petina potrošača prijavila kršenje prava u pandemiji
POTROŠAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 10:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svaki peti potrošač u vrijeme pandemije covida-19 susreo se s kršenjem potrošačkih prava, ali čini se da takve nelegalne radnje nisu građane u većem broju potakle da ih prijave nadležnim institucijama, piše u četvrtak Jutarnji list.

Od onih koji su doživjeli da im trgovci ili pružatelji usluga krše prava, prijavu Državnom inspektoratu poslalo je njih samo 21 posto, što znači da je četiri petine građana o kršenju svojih prava radije odabralo strategiju šutnje.

Ovi rezultati dio su istraživanja koje je od agencije IPSOS PULS naručilo Ministarstvo gospodarstva i razvoja s namjerom da istraži u kolikoj su mjeri potrošačima u vrijeme pandemije bila kršena potrošačka prava te kako su reagirali, odnosno jesu li od nadležnih institucija zatražili pomoć.

Velika analiza provedena je u razdoblju od lipnja do listopada 2020. godine na uzorku od 1250 osoba starijih od 16 godina.

Provjerilo se i o kakvim je vrstama povreda prava najčešće bila riječ: Najveći dio prijava, točnije njih 14 posto, odnosilo se na kašnjenje u dostavi roba ili usluga, dok je sedam posto prijava otpadalo na nedostupnost usluga servisa uređaja i postupka zamjene ili popravka kupljene robe.

Ministarstvo je željelo i provjeriti koliko su se građani u vrijeme pandemije često ili češće koristili opcijom kupnje putem interneta, koje su vrste proizvoda u tom razdoblju najčešće birali kupovati online i jesu li tijekom pandemije koronavirusa počeli intenzivnije koristiti pojedine online usluge.

Putem interneta u vrijeme pandemije tako su se online najčešće kupovali odjeća i obuća, proizvodi za kućanstvo i osobnu higijenu te hrana, a zanimljivo je i kako je 14 posto ispitanika u tom razdoblju počeo koristiti uslugu e-građani, kojom se prije uopće nisu služili, donosi Jutarnji list.

Tagovi: kršenje prava potrošača, Državni inspektorat, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
RAST
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica znatno porasle jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja ulagača od inflacije, a popustio je i pritisak na tehnološki sektor.
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE