GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sajam knjiga: Bogat program Kine

Sajam knjiga: Bogat program Kine
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2014 / 15:13
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Zemlja počasni gost ovogodišnjeg, 59. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Kina, koja pod sloganom "Knjiga produbljuje prijateljstvo, saradnja gradi budućnost", dolazi sa impresivnom delegacijom i izlagačkom ponudom.
Prvi put u istoriji sajma, izlagački prostor zemlje počasnog gosta biće izmešten u hali 2, na površini od 1.000 kvadratnih metara. Kinesku delegaciju čini 200 članova, među kojima je 100 uspešnih izdavača iz 60 izdavačkih kuća, a tokom trajanja sajma, kako na štandu tako i u celom Beogradu biće organizovane brojne promocije, tribine, razgovori.

Program kineskog "gostovanja" već je počeo na Kalemegdanu izložbom fotografija svetske kulturne baštine, a sutra u Jugoslovenskoj kinoceti poddinju Dani kineskog filma.

Na Arhitektonskom fakultetu od 25. oktobra do 5. novembra biće otvorena izložba "Savremene ekološke arhitekture", dok će u Galeriji Narodne bake Srbije od 28. oktobra biti otvorena izložba fotografija "Lepote Kine - Šarm provincije Fuđijen".

Na štandu Kine u nedelju, 26. oktobra, program otvara tribina o A Laijevom najnovijem romanu "Džandui", potom sledi forum o susretanju kineske kulture čaja i evropske kulture pića "Dijalog čaja i pića i onda svečano otvaranje Sajma knjiga na kome će govoriti kineski pisac Liju Dženjun.

Tokom Sajma, biće otvorena izložba ilustracija savremenkih kineskih dečjih knjiga, kao i izložba kineskog drevnog izdavaštva i štamparstva.

Na Kineskom štandu i Sajmu knjiga u ponedeljak, 27. oktobra, biće predstavljena knjiga "Si Džongsjun: ilustrovana biografija", biće organizovana tribina posvećena ediciji "Savremena Kina", gostovaće pisci A Lai, Džang Juežan, Ju Hua, Mai Đija, Liu Dženjun, biće potpisan projekat o saradnji kineskih i svetskih izdavača "Kinesko seme posejano po svetu - Caovi stripovani romani".

U Narodnoj biblioteci Srbije tog dana biće organizovan forum na temu "O razvoju izdavaštva i kulture Kine i Srbije" na kome će se iz ugla ekonomije i kulture govoriti o muticaju ekonomskog okruženja na razvoj izdavaštva i kulture.

U utorak, 28. oktobra, na beogradskom Sajmu biće organizovana okupljanja kineksih pisaca, razgovori o prevedenim knjigama, predstavljen multimedijalni program "Kina okom kamere - Svetska nematerijalna kulturna baština u Kini", tribina posvećena kineskim književnim delima prevedenim na srpski i srpskim književnim delima prevedenim na kineski, konferencija o autorskim pravima knjige, promocije knjiga.

U Institutu Konfučije u Beogradu biće organizovan program na temu "Ekranizacija književnih dela" na kome će učestvovati srpski i kineski pisci.

U sredu, 29. oktobra, na Beogradskom sajmu biće organizovan okrugli sto kineskih i srpskih izdavača, kao i tribina o nasleđu i razvoju tradicionalne kineske književnosti.

Istog dana u Narodnoj biblioteci Srbije biće organizovana tribina o popularnoj književnosti u vreme masmedijske dominacije.
U četvrtak 30. oktobra, na Kineskom štandu i salama beogradskog Sajma biće organizovan okrugli st kineskih i srpskih izdavača, predstavljanje Institua Konfučije.

Petak, 31. oktobar, takođe je rezervisan za tribinu o izdavaštvu na Kineskom štandu, razgovore o poeziji, promosivanje kineskog jezika (subota), kaligrafije, dečjeg odeljenja Instituta Konfucije.

U nedelju, ceremonijom predaje Otvorene knjige narednom počasnom gostu Beogradskog sajma knjiga u 13 sati, završavaju se programi kineskog "gostovanja".

Tagovi: Beogradski sajam knjiga, Kina
PROČITAJ I OVO
Hrvatska tragedija: Čak i da su zakonski favorizirani, domaći proizvodi ne mogu pokriti potrebe tržišta
HRANA
Hrvatska tragedija: Čak i da su zakonski favorizirani, domaći proizvodi ne mogu pokriti potrebe tržišta
ZAGREB - U Hrvatskoj i nema dovoljno proizvodnje koja bi pokrila 85% polica trgovačkih lanaca, a k tome je i usitnjena, definitivno skupa i nekonkurentna.
Azijska tržišta: Nove američko-kineske napetosti prigušile rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nove američko-kineske napetosti prigušile rast
ŠANGAJ - Na azijskim burzama najvažniji indeksi u srijedu su bili tek u blagom plusu, izbrisavši ranije dobitke nakon što je službeni Peking zaprijetio sankcijama SAD-u, dok je tečaj eura na najvišoj razini prema dolaru u zadnja četiri mjeseca u očekivanju da će EU čelnici dogovoriti pomoć gospodarstvu.
Wall Street u plusu zahvaljujući potražnji za energetskim dionicama
SNAŽAN RAST
Wall Street u plusu zahvaljujući potražnji za energetskim dionicama
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak najvažniji indeksi porasli, pri čemu Dow Jones za više od 500 bodova, zahvaljujući pojačanoj kupnji dionica energetskih kompanija, dok se investitori pripremaju za jednu od najlošijih sezona objava kvartalnih korporativnih zarada od 2008 godine.
Manje od 6.000 Amerikanaca izrazilo želju za ljetovanjem u Hrvatskoj
SLABO
Manje od 6.000 Amerikanaca izrazilo želju za ljetovanjem u Hrvatskoj
ZAGREB - Hrvatska je u ovom trenutku jedina članica Europske unije u koju državljani Sjedinjenih Američkih Država mogu doći kao turisti, piše američki Forbes. Nedavno je i New York Times objavio listu zemalja u koju američki državljani mogu ići na ljetovanje.
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE